Гарет Саутгейт випустив на заміну Букайо Сака, котрий схибив вирішальний пенальті / фото REUTERS

Керманич збірної Англії Гарет Саутгейт після прикрої поразки у фіналі Євро-2020 прийняв удар на себе. Він взяв на себе відповідальність за вибір виконавців для серії післяматчевих пенальті.

Перед серією одинадцятиметрових Саутгейт випустив на поле нападників "Манчестер Юнайтед" - Маркуса Рашфорда та Джейдона Санчо. Вони вийшли на 120-ій хвилині замість Джордана Хендерсона і Кайла Вокера відповідно спеціально під пенальті.

Рашфорд в післяматчевій серії влучив у стійку, а постріл Санчо відбив найкращий гравець турніру. Також не забив пенальті Букайо Сака, котрий вийшов на заміну на 70-й хвилині гри. 

Відео дня

Слова 50-річного наставника наводить BBC.

"За це відповідаю я. Я вибрав тих, хто б'є виходячи з того, що вони робили на тренуваннях. Ми перемагали як команда, а сьогодні всі разом несемо відповідальність за те, що не змогли виграти цей матч. Але що стосується пенальті - це був мій вибір, який цілком лежить на мені. Ми були добре готові й чудово почали, але, на жаль, не вдалося реалізувати удари. Гравцям не варто дорікати собі за роботу на тренуваннях, тому що вони не могли зробити щось краще або зробити більше", - сказав Саутгейт.

Читайте такожІталія - Англія: відео голів та серії пенальті у фіналі Євро-2020

Італія - Англія: підсумки фіналу

  • Збірна Італії вдруге в історії стала чемпіоном Європи.
  • Італія виграла Євро вперше за 53 роки. Це рекордна перерва між перемогами на чемпіонаті Європи.
  • Італія стала четвертим багаторазовим чемпіоном Європи після Німеччини (3 титулу), Іспанії (3) і Франції (2).
  • Збірна Англії вперше грала в фіналі чемпіонату Європи.
  • Люк Шоу забив найшвидший гол у фіналах чемпіонатів Європи - йому знадобилася 1 хвилина 57 секунд.
  • Леонардо Бонуччі в 34 роки й 71 день став найстаршим автором голу у фіналах Євро.
  • Бонуччі встановив новий рекорд збірної Італії за кількістю ігор на чемпіонатах Європи - 18. Він обійшов Джанлуїджі Буффона.
  • Італія - перша команда в історії, яка виграла дві поспіль серії пенальті на чемпіонатах Європи.
  • Італія не програє вже в 34 матчах поспіль. Від повторення світового рекорду (його ділять Іспанія та Бразилія) її відділяє один матч.