Карло Анчелотті - наставник Реала / фото REUTERS

Головний тренер мадридського "Реала" Карло Анчелотті напередодні матчу Ліги чемпіонів проти "Шахтаря" згадав про легендарного тренера київського "Динамо" Валерія Лобановського.

УНІАН буде вести онлайн-трансляцію поєдинку "Шахтар" - "Реал".

- Як вам українська школа тренерів? Ви завжди говорили про Лобановського.

Відео дня

- Так, тому що Лобановський - маестро футболу. Він робив для футболу великі речі. Багато з того, що ми зараз робимо в тренувальному процесі, відбулося завдяки його роботі. Саме він почав піднімати інтенсивність гри, - сказав Анчелотті для Ютуб-каналу "Бомбардир".

Також італієць прокоментував прогрес українського воротаря "Реала" Андрія Луніна:

"Лунін - молодець. Він талановитий гравець, який багато працює. Зрозуміло, що його конкурент - топ-воротар Куртуа. Зрозуміло, що зараз більше грає Тібо. Але це не говорить про те, що Лунін - поганий воротар. У нього висока майстерність. Він може збудувати кар'єру не гірше, ніж була в Андрія Шевченка. Чутки про трансфер Луніна? Ні, думаю, він залишиться з нами".

Читайте такожЛегенда Шахтаря Срна розповів, як його запрошували в Реал

Карло Анчелотті: кар'єра та трофеї

  • 62-річний Анчелотті раніше очолював "Реал" в період з 2013 по 2015 роки. Влітку цього року Карло повернувся на пост тренера "вершкових".
  • З мадридським грандом він виграв Лігу чемпіонів, Суперкубок УЄФА, Кубок Іспанії та Клубний чемпіонат світу.
  • Якщо Анчелотті зможе привести "Реал" до перемоги в чемпіонаті Іспанії, він стане тренером, який виграв національні титули у всіх п'яти провідних лігах Європи.
  • З італійським "Міланом" Карло двічі перемагав у Лізі чемпіонів - у 2003 та 2007 роках.