Фанати збірної Австрії / фото REUTERS

Вболівальники збірної Австрії обурюються через те, що збірна України, вийшовши в плей-оф з третього місця в групі, отримала Швецію в суперники по 1/8 фіналу.

Австрійська збірна обіграла Україну на груповому етапі (1:0), але в підсумку вийшла в плей-оф на сильнішого суперника, ніж "жовто-сині" - австрійцям в 1/8 фіналу доведеться зіграти проти Італії.

Сайт footboom.com зібрав добірку коментарів австрійських уболівальників. Вони вважають, що Україна спеціально програла Австрії, бажають нашій збірній вилетіти в 1/8 фіналу, звинувачують у підкупі, ображають українців, а також обурюються на адресу УЄФА.

Відео дня

Ось деякі з коментарів:

Читайте такожЄвро-2020: всі пари 1/8 фіналу, турнірна сітка

  • Huber: Вже давно не секрет, що УЄФА дуже любить країни зі Східної Європи: Азербайджан, Росія, Угорщина, Польща, Україна, Румунія, Казахстан... і всі знають чому УЄФА так лояльно ставиться до подібних країн і їх косяків. Адже Австрія не даватиме хабарі і не купуватиме прихильність футбольних чиновників. Скільки Україна дала грошей УЄФА, щоб там закрили очі на їх брудні справи? Не секрет, що Росія і Азербайджан давали хабарі УЄФА, щоб провести у себе Євро, незважаючи на всілякі порушення прав людини, політичні утиски і так далі. Так чому і від України не взяти грошей? 
  • Anulu: Якусь огиду від футболу відчуваєш, коли таке відбувається. 99%, що Україна спеціально нам програла, щоб не потрапити на Італію. Не вірю у відмазки Шевченка, що у них не було сил. Ось побачите, на Швецію вийдуть і будуть носитися по полю 90 хвилин!
  • Stefan: Де ж справедливість? Австрія боролася за перемогу і отримала сильнішого суперника, ніж Україна, яка відверто зливала матч з нами. В УЄФА вважають, що це нормально, що це справедливо? Чому там мовчать і не хочуть карати Україну? Адже всі все розуміють, навіть якщо немає прямих доказів.
  • Timo: Заслужили українці, або не заслужили вийти в плей-оф... це вже не має ніякого значення. Їх план спрацював, тому вони отримали собі в 1/8 Швецію, а нам "подарували" матч з Італією. І тепер можна скаржитися в УЄФА, ФІФА і навіть Лозаннський суд - толку ніякого не буде від цього всього. Можна тільки повболівати за Швецію в 1/8, так як вони дійсно молодці і заслужили вийти в чвертьфінал.
  • Roger: Україна - найслабша команда в плей-офф, все мріяли на неї потрапити. Нехай українці порадіють тому, що їм допомогли потрапити в 1/8, але при цьому не забувають, що їх команда офіційно є найгіршою з тих, хто потрапив в плей-офф. І нехай навіть ми програємо Італії, це хоча б не соромно. А ось протиснутися через дупу в плей-офф, щоб вилетіти там від Швеції - це буде забавно.
  • Mayer: Якби Австрія заздалегідь знала б про те, що 3 очок вистачить для виходу в плей-оф, та ще й можна буде отримати в суперники Швецію, то ми б навряд чи забивали голи у ворота України. Просто Шевченко вирішив ризикнути і йому посміхнулася удача. Ми вирішили не ризикувати, тому тепер зіграємо проти Італії.
  • Bernhard: Скільки там УЄФА платить збірним за вихід в плей-оф? Два мільйони євро або близько того? Ось уявіть, що Україна "подарує" половину Чеферіну або комусь із верхівки УЄФА, щоб ніхто не розглядав уважно їх злив. Не варто забувати, що Чеферін - словенець, там теж дуже багато корупції. Та й за всіма цими заборонами ЛГБТ-акцій видно, що в УЄФА зараз керують люди, яким головне - це гроші. 
  • Pelzl: Боже, за що?! За що ти цих виродків нагороджуєш, а нас караєш?! Мало того, що вони спеціально програли матч і потрапили на Швецію, так у них ще й сітка ідеальна: у чвертьфіналі Англія або Німеччина, в 1/2 Нідерланди... 
  • Poiss: Неймовірно, правда? Австрія набирає 6 очок, виграє два матчі в групі і займає друге місце, але шансів в 1/8 практично не буде. Україна дивом виграла у Північної Македонії, потім, можливо, спеціально програла Австрії, а її суперником стає Швеція. Як це можливо?! Я в шоці. Неправильно це все, не повинно такого бути…
  • Grutter: В України хороші вболівальники, довелося поспілкуватися з ними в Бухаресті. Хоча я теж зневажаю українську збірну, але не можу бажати невдачі їй в плей-оф. Нехай буде як буде. Зрештою, звичайні вболівальники не винні в тому, що творили Шевченко і його команда в матчі з Австрією. Упевнений, що прості люди засуджували збірну України за такі махінації.
  • Johaness: Це навіть забавно. Після матчу з нами українці вже сиділи на валізах і готові були поїхати додому. Швеція допомогла їм ще трохи побути на турнірі в якості випадкових гостей. Але нічого страшного, через тиждень Україна знову вилетить з Євро, цього разу вже остаточно. А поки нехай трохи порадіють своєму неймовірному везінню, якщо совість дозволяє. 

Збірна України на Євро-2020: результати