Ліонель Мессі / Фото REUTERS

На початку червня стало відомо, що легендарний аргентинський нападник Ліонель Мессі продовжить свою кар'єру в "Інтері" Маямі

Співвласник американського клубу Хорхе Мас розповів, як відбувалися переговори з 36-річним футболістом і розкрив деякі подробиці його контракту. 

За словами Маса, Мессі отримає частку в клубі після завершення професійної кар'єри. 

Відео дня

"Ми почали думати про те, як підписати Мессі ще в 2019 році. Ліонель може перетворити МЛС в одну з двох-трьох найбільших ліг світу. Думаю, він прийшов до нас з бажанням залишити свій слід і зможе зробити це навіть за межами поля.

Коли Лео піде на пенсію, він отримає частку в клубі. Я уявляю життя Мессі після футболу, воно буде дуже схоже на життя Девіда Бекхема або Майкла Джордана.

Крім того, Хорхе Мас розповів, скільки зароблятиме нападник збірної Аргентини в "Інтері". 

"Зарплата Мессі в "Інтері" Маямі складе 50-60 мільйонів доларів на рік.

Я витратив на його трансфер три роки, останні півтора року були дуже інтенсивними. Ми вели багато розмов з Хорхе Мессі. Девід спілкувався з Лео тільки про футбольні питання, адже він, перш за все, гравець.

Я бачив, що відбувалося в кінці травня і не хотів, щоб він відчував тиск. Ми спілкувалися в Барселоні, Маямі, Росаріо, Досі. Весь чемпіонат світу я провів у Катарі, спостерігаючи за Аргентиною. Контракт з Apple був дуже важливий для завершення угоди", - наводить слова Маса видання El Pais.

Варто відзначити, що Ліонель Мессі стане найбільш високооплачуваним футболістом в історії МЛС. 

Раніше рекордну зарплату в американській лізі отримував швейцарський півзахисник "Чикаго Файр" Джердан Шакірі. Його оклад - 8,2 мільйона доларів.

Хорхе Мас також повідомив, що "Інтер" Маямі ще не завершив трансферну кампанію. Клуб планує підписати ще двох-трьох зіркових гравців. 

"Для нас важливо оточити Мессі гравцями його рівня. У роздягальні це буде дуже важливо. Тим більше для хлопців з Академії.

Хто ще прийде? Ще двоє або троє. Жорді Альба? З Жорді Альбою говорили. Луїс Суарес? У нього контракт, і я не знаю, чи вийде це. З Ді Марією ми теж розмовляли, але, схоже, він має намір підписати контракт з іншою командою. Всі оголошення з'являться до 15 липня", - розповів Мас.

Нагадаємо, "Інтер" Маямі цього літа, крім Ліонеля Мессі, підписав ще одного легендарного екс-гравця "Барселони" - Серхіо Бускетса. 

Додамо, що за американський клуб виступає захисник збірної України Сергій Кривцов. Він перейшов в "Інтер" з "Шахтаря" минулої зими. Українець зіграв 18 матчів за команду з Маямі і забив один гол. 

Вас також можуть зацікавити новини: