Борис Джонсон / фото УНІАН

Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон прокоментував подачу заявки Росією на проведення чемпіонатів Європи 2028 та 2032.

"Бажання Росії провести в себе будь-який футбольний турнір чи культурну подію виходить за межі сатири. Я не можу повірити, що хтось серйозно розгляне їхню пропозицію. Найкраще було б, щоб усі російські війська негайно вийшли з України, а право провести турнір передали українцям", – сказав Джонсон у Брюсселі під час саміту НАТО.

Додамо, що також спільну заявку на проведення Євро-2028 подали футбольні асоціації Англії, Північної Ірландії, Республіки Ірландія, Шотландії та Уельсу.

Відео дня

Нагадаємо, що через розв'язану війну в Україні ФІФА і УЄФА прийняли рішення відсторонити всі російські клуби і національну збірну РФ від участі в змаганнях під їх егідою. Зараз Російський футбольний союз безуспішно судиться з УЄФА і ФІФА про відсторонення своїх команд від міжнародних змагань.

Також УЄФА має намір розірвати контракт з телевізійним оператором країни-агресора на трансляцію матчів європейських збірних команд.

Вас також можуть зацікавити новини: