Усик ще до реваншу з Ф'юрі стане дев'ятим найстарішим чемпіоном світу / фото ua.depositphotos.com

37-річний чемпіон світу за версіями WBC, WBA, WBO у важкій вазі Олександр Усик увійшов до десятки найстаріших володарів титулу в найпрестижнішому дивізіоні. За віком він поступається лише двом іншим знаменитим українським боксерам - братам Кличкам.

Сьогодні, 18 жовтня, Усику виповнилося 37 років і 275 днів. Український боксер випередив знаменитого Мухаммеда Алі, який втратив чемпіонський пояс у віці 37 років і 274 днів.

Уже 4 грудня Усик стане старшим за американського боксера Ларрі Голмса, який був чемпіоном у віці 37 років і 322 дні. Нагадаємо, що поєдинок-реванш проти Тайсона Ф'юрі, в якому українцю доведеться захищати звання чемпіона, відбудеться вже 21 грудня.

Відео дня

Якщо Усик переможе британця в реванші, він має всі шанси до свого наступного бою стати шостим за віком чемпіоном у важкій вазі, обійшовши Ленокса Льюїса.

Проте Усику поки що далеко до братів Кличків. Володимир був чемпіоном у 39 років і 248 днів, а Віталій - у 42 роки і 150 днів.

Найстарішим чемпіоном світу у важкій вазі в історії залишається Джордж Форман. Американець володів титулом у віці 46 років і 170 днів.

Інші новини боксу

Український боксер Василь Ломаченко роздумує про завершення кар'єри. Таку заяву зробив інсайдер американського спортивного телеканалу ESPN Майк Коппінджер.

Останній суперник Майка Тайсона, Кевін Мак-Брайд, закликав Джейка Пола бути обережним у бою із "Залізним Майком". Він заявив, що легендарний боксер намагався "грати брудно", щоб вибороти перемогу в їхньому поєдинку в 2005 році.

Український боксер Олександр Хижняк завоював "золото" на Олімпіаді-2024 у вазі до 80 кілограмів. У Парижі він переміг представника Казахстану Нурбека Оралбая.

Вас також можуть зацікавити новини: