Бій з Ф'юрі став ближче: IBF скасувала для Усика обов'язковий захист титулу

Олександр Усик став на крок ближче до бою за титул абсолютного чемпіона світу.

Міжнародна боксерська Федерація (IBF) скасувала своє розпорядження про захист титулу чемпіона Олександра Усика з обов'язковим претендентом Філіпом Хрговичем.

Президент федерації Дерріл Піплз повідомив, що IBF визнає першочергове право на захист за WBA, і не буде конфліктувати з цього приводу.

"14 листопада 2022 року WBA повідомила IBF про те, що WBA є наступною в системі "ротації", встановленій IBF, WBA, WBC і WBO. IBF погоджується з таким порядком ротації.

На підставі цієї інформації, IBF скасовує розпорядження Олександру Усику почати переговори з Філіпом Хрговичем про обов'язковий захист титулу в суперважкій вазі", - наводить слова Деріла Піплза Boxing Scene.

У той же час, Всесвітня боксерська асоціація (WBA) раніше призначила британця Даніеля Дюбуа обов'язковим претендентом на бій з Олександром Усиком. Тому українцю потрібно узгодити відстрочку цього бою, щоб провести поєдинок з Тайсоном Ф'юрі за звання абсолютного чемпіона світу в суперважкому дивізіоні.

Домовитися з Дюбуа про відстрочку бою не складе проблем, оскільки англієць є боксером "Queensbury Promotions", яка просуває і Тайсона Ф'юрі.

Нагадаємо, Усик у своєму останньому бою переміг Ентоні Джошуа у реванші роздільним рішенням суддів і захистив свої титули WBA, WBO, IBF і IBO. Також українець завоював вакантний пояс чемпіона світу за версією журналу The Ring.

Бій Усика проти Ф'юрі стане першим поєдинком за титул абсолютного чемпіона світу в суперважкій вазі в 21-му столітті.

Напередодні представник "Циганського короля" Френк Уоррен повідомив, що пріоритетною датою бою мегафайту Усик - Ф'юрі є 4 березня цього року. Серед можливих місць проведення зустрічі називають ОАЕ, Саудівську Аравію, Катар і Великобританію.

Офіційно дату і місце бою повинні оголосити найближчим часом.

Вас також можуть зацікавити новини: