Мирон Маркевич / фото УНІАН, Євген Кравс

Голова Комітету національних збірних УАФ Мирон Маркевич прокоментував висловлювання деяких росіян, які закликали заборонити нову форму збірної України з контуром карти країни.

Слова Маркевича наводить сайт meta-ratings.com.ua.

"Перш за все, хотілося б порадити цим "експертам" краще зайнятися допінговими скандалами, через які збірним Росії заборонено виступати на найбільших міжнародних змаганнях під своїм прапором і без гімну. А їхні нахабні вимоги щодо контурів кордонів України на нашій ігровій формі взагалі не витримують критики. Адже це ж саме росіяни окупували нашу територію, а тепер ще сміють щось коментувати і рекомендувати", - сказав Маркевич.

"Я повністю згоден з президентом УАФ Андрієм Павелком, який сказав, представляючи нову форму, що силует України буде надавати сил нашим гравцям, адже вони будуть битися за всю Україну: від Сімферополя і Севастополя до Києва, від Донецька і Луганська - до Ужгорода", - додав фахівець.

Читайте такожЦе обманка: у Росії відреагували на форму українських футболістів з Кримом

Форма України на Євро-2020

  • 6 червня стало відомо, у якій формі збірна України виступатиме на Євро-2020, старт якого намічений на 11 червня. Форма буде представлена в трьох кольорах: жовтому, синьому і білому.
  • Особливістю є те, що на неї нанесено контур карти України. Ззаду під коміром нанесений напис "Слава Україні!", а на внутрішній стороні - "Героям слава!".
  • Депутат Держдуми РФ Дмитро Свіщєв вже закликав УЄФА заборонити збірній України виступати на Євро-2020 у новій формі з Кримом. А екс-боксер Микола Валуєв заявив: "Це спроба політизувати спорт, це негарно".
  • Однак УЄФА затвердив нову форму української збірної для виступу на Євро-2020.
  • За результатами жеребкування Євро-2020 збірна України отримала в суперники Нідерланди, Австрію, а також переможця плей-офф Ліги націй 2018-2019, яким стала Північна Македонія.