Футбольних фанатів закликали відповідально вживати пиво на Євро-2024, адже через надмірне споживання їх можуть не пускати на матчі / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Міністерство закордонних справ Німеччини закликало футбольних вболівальників Англії та Шотландії пам'ятати про обмеження споживання пива в країні під час Євро-2024, адже воно "може бути міцнішим, ніж у Великій Британії". Про це пише The Independent.

Відомо, що чемпіонат розпочнеться в Німеччині в червні, тому за оцінками експертів, Німеччину відвідає від 55 до 80 тисяч футбольних фанатів з Англії хоча б один раз під час турніру. 

У виданні зазначають, що перед матчем Англія - Сербія, який відбудеться 16 червня в Гельзенкірхені, вебсайт FCDO радить вболівальникам пити відповідально та пам'ятати про місцеві закони, адже через надмірне вживання алкоголю може бути заборонений вхід до стадіону. 

Відео дня

"Пиво може бути міцнішим, ніж у Великій Британії, тому пийте відповідально, знайте міру і поважайте місцеві закони. Вас можуть не пустити на стадіон, якщо ви вип'єте занадто багато", - написали у попередженні.

Також на сайті порадили вболівальникам купувати квитки на матчі лише в офіційних постачальників.

"Квитки будуть електронними, і вам знадобиться ваш мобільний телефон, щоб підтвердити їх при вході. Переконайтеся, що ваш телефон заряджений, і враховуйте плату за роумінг у Німеччині - перед поїздкою проконсультуйтеся з вашим телефонним провайдером. Квитки на матчі, придбані через неофіційні джерела, можуть бути недійсними. Якщо ви продаєте квитки неофіційно, вас можуть притягнути до кримінальної відповідальності", - зауважили у повідомленні.

У The Independent додали, що футбольним фанатам у Німеччині зазвичай дозволяють вживати алкоголь на своїх місцях під час матчів, проте заборона на нього не є безпрецедентною для деяких матчів Бундесліги, які вважають матчами підвищеного ризику. 

Чемпіонат Європи з футболу 2024: що відомо

Як писав УНІАН, став відомий календар ігор збірної України з футболу на Євро-2024. Українські футболісти розпочнуть свій виступ на чемпіонаті 17 червня. У цей день вони зіграють вперше у Мюнхені на "Альянц-Арені" проти румунів. 

Після цього 21 червня у Дюссельдорфі на "Меркур Шпіль-Арена" відбудеться матч Словаччина - Україна. А вже 26 червня у Штутгарті на "Мерседес-Бенц Арена" наша збірна зіграє проти Бельгії. 

Водночас міністерка внутрішніх справ країни Ненсі Фезер заявила, що Німеччина захистить українських вболівальників та збірну на Євро-2024.

"Заходи безпеки - на високому рівні й тісно скоординовані між федеральною владою, землями і країнами-учасницями. Ми зробимо все для захисту української команди та її вболівальників. Ми продовжуємо зосереджено проводити підготовку. У фокусі нашої уваги широкий спектр заходів: від захисту від хуліганів та ісламістів до забезпечення кібербезпеки", - запевнила Фезер.

Вас також можуть зацікавити новини: