Маргарита Песоцька / фото REUTERS

На Олімпіаді в Токіо розпочалися змагання з жіночого настільного тенісу. 29-річна українка Маргарита Песоцька неочікувано програла представниці Індії Маніці Батрі з рахунком 3:4.

На думку експертів та букмекерів, Маргарита була явним фаворитом зустрічі. Та й почала вона ударно - перші два сети Песоцька впевнено забрала з рахунком 11:4. Але потім Батра здійснила камбек. Поєдинок видався феєричним з шаленою напругою. Суперниці зіграли максимально можливі 7 партій і з мінімальною перевагою тріумфувала індуска.

Маргарита Песоцька - Маніка Батра - 3:4 (11:4, 11:4, 7:11, 10:12, 11:8, 5:11, 7:11)

Відео дня

Ще одна українка Ганна Гапонова поступилася австрійці на стадії 1/64 фіналу з рахунком 2:4.

Серед чоловіків Україну в настільному тенісі на Іграх в Токіо представляє Коу Лей. Натуралізований 33-річний китаєць свій матч 1/32 фіналу проведе 26 липня проти єгиптянина Ассара Омара.

Зазначимо, що в жіночій сітці з настільного тенісу на цій Олімпіаді виступає 12-річна представниця Сирії - Хенд Заза. Дівчинка стала наймолодшою учасницею Олімпійських ігор з 1968 року.

Нагадаємо, що у великому тенісі Еліна Світоліна та сестри Кіченок вдало розпочали свій шлях на Олімпіаді, хоч і здобули максимально валідольні звитяги.

Читайте такожДруга ракетка України покинула тенісний турнір у Токіо

Україна на Олімпіаді в Токіо: головне

  • На Олімпіаді в Токіо Україну представляють 157 спортсменів. Вони виступлять у 29 видах.
  • На церемонії відкриття Ігор прапор України несли Олена Костевич та Богдан Нікішин.

  • За золоті медалі на Олімпіаді українські спортсмени отримають 125 тисяч доларів, за срібні - 80, за бронзові - 55.

  • Першу медаль в Токіо Україні принесла дзюдоїстка Дар'я Білодід. Вона виграла бронзу.

  • Павло Коростильов та Олена Костевич посіли четверте місце в кульовій стрільбі з пневматичного пістолета на дистанції 10 метрів.