Лише двом волейболісткам з команди вдалося втекти з країни / фото Фото Twitter

Члени руху "Талібан" обезголовили афганську волейболістку Махджубін Хакімі, яка виступала за молодіжну збірну країни.

Про це повідомляє New York Post з посиланням на Persian Independent.

Тренер волейболістки анонімно повідомив, що Хакімі стратили в Кабулі в рамках операції з пошуку спортсменок. При цьому таліби опублікували в соцмережах фотографії обезголовленого тіла спортсменки.

Відео дня

За його словами, Хакімі обезголовили ще на початку жовтня, проте її рідні та інші гравці волейбольної команди мовчали про це через страх. Повідомляється, що лише двом спортсменкам з команди вдалося втекти з країни.

"Всі гравці волейбольної збірної та інші спортсменки знаходяться в поганому становищі, в розпачі і страху. Всі були змушені ховатися та жити в невідомих місцях", - повідомив тренер.

Нагадаємо, у вересні з'явилися повідомлення про те, що таліби заборонили афганським жінкам займатися спортом.

"Талібан попросив сім'ї наших гравців не дозволяти своїм дівчаткам займатися спортом, інакше вони зіткнуться з несподіваним насильством. Вони навіть спалили свій спортивний інвентар, щоб врятувати себе і свої сім'ї. Вони не хотіли, щоб у них залишалося що-небудь пов'язане зі спортом. Вони налякані", - розповіла одна з волейболісток, якій вдалося залишити країну.

Інша спортсменка повідомила, що була "шокована", коли дізналася, що Хакімі була вбита.

Читайте такожЗіркову легкоатлетку з Кенії знайшли мертвою

Міжнародна федерація волейболу (FIVB) виступила із заявою з приводу смерті Хакімі.

"FIVB шокована і вражена повідомленнями деяких ЗМІ про трагічну смерть Махджубін Хакімі. Однак слід зазначити, що існують суперечливі повідомлення про справжню причину її смерті. Тому FIVB продовжує шукати роз'яснення", - цитує заяву прес-служби організації ТАСС.

В організації також різко засудили будь-які форми насильства і вказали на право будь-якої людини займатися спортом без страху або залякування.

Захоплення влади в Афганістані - що відомо

15 серпня таліби заявили про захопленні всієї території Афганістану, в тому числі і столиці-Кабула. Президент Афганістану Ашраф Гані виїхав з країни.

19 серпня "Талібан" проголосив нову держава на підконтрольній території – Ісламський Емірат Афганістан.

Представники Талібану оголосили в країні загальну амністію і заявили, що мають намір підтримувати мирні відносини з усіма країнами. Вони також пообіцяли, що жінкам будуть надані права, але "в рамках ісламу". Однак прихід талібів до влади спровокував паніку і втечу людей з країни. 

7 вересня таліби оголосили про формуванні перехідного уряду. Його головою став голова ради керівництва руху Мохаммад Хасан Ахунд.

18 вересня "Талібан" закрив Міністерство у справах жінок і замінив його департаментом, який у минулому дотримувався суворих релігійних доктрин.

3 жовтня біля мечеті в Кабулі пролунав вибух, загинули люди. Вже 5 жовтня таліби заявили про знищенні осередку "Ісламської держави".