Еліна Світоліна / фото REUTERS

В 1/8 фіналу Відкритого чемпіонату Франції з тенісу Еліна Світоліна здобула перемогу над російською тенісисткою Дар'єю Касаткіною.

Після гри українка відмовилася потиснути руку своїй суперниці, на що росіянка відреагувала схвально, показавши великий палець. 

На прес-конференції після матчу Світоліна подякувала Касаткіній, яка раніше публічно засудила військове вторгнення РФ в Україну.

Відео дня

"Дуже вдячна їй за ту позицію, яку вона зайняла. Так, вона дійсно смілива людина, яка висловилася публічно, що зробили не так багато гравців. Вона смілива", - сказала Еліна Світоліна.

Варто відзначити, що після гри Касаткіну освистали вболівальники за те, що росіянка не пішла потиснути руку Еліні Світоліній. 

Пізніше російська тенісистка опублікувала пост у своїх соціальних мережах, в якому розповіла, що відмовилася від рукостискання на знак поваги до українки. 

"Вчора мене освистали за те, що я просто з повагою поставилася до позиції суперниці і не потиснула їй руку.

Ми з Еліною проявили повагу один до одного після важкого матчу, але йти з корту в такій атмосфері було найгіршою частиною вчорашнього дня. Будьте краще, любіть один одного. Не поширюйте ненависть. Постарайтеся зробити цей світ кращим", - написала Касаткіна.

twitter.com/DKasatkina

Додамо, що в 1/4 фіналу Ролан Гаррос-2023 Еліна Світоліна зіграє проти Аріни Соболенко. Зазначимо, що білоруська тенісистка відмовилася засудити військове вторгнення РФ в Україну. 

Матч Світоліної проти Соболенко відбудеться у вівторок, 6 червня.

Вас також можуть зацікавити новини: