Матч з софтболу між Італією та США / фото REUTERS

21 липня в Токіо стартували перші змагання в рамках літньої Олімпіади.

Церемонія відкриття Олімпіади-2020 пройде в Токіо 23 липня, але відразу в чотирьох видах спорту спортсмени почнуть змагатися ще до відкриття Ігор. Це софтбол (полегшений різновид бейсболу), чоловічий та жіночий футбол, а також академічне веслування і стрільба з лука. Ранній старт пов'язаний з нестачею часу (з моменту відкриття Олімпіада триватиме всього 16 днів).

Фактично Олімпіада стартувала з матчу між жіночими збірними Японії та Австралії з софтболу, який відбувся 21 липня о 03.00 за Києвом. Також відбулося ще два софтбольних матчі.

Відео дня

Жіночий футбол на Олімпіаді стартував 21 липня о 10.30 за київським часом, а чоловіки почнуть грати 22 липня також з 10.30. 23 липня вночі за київським часом стартують змагання з веслування та стрільби з лука.

Матч з софтболу Японія - Австралія на Олімпіаді / фото REUTERS
Матч з софтболу Італія - США на Олімпіаді / фото REUTERS
Матч Великобританія - Чилі на Олімпіаді / фото REUTERS
Жіноча збірна Китаю з футболу / фото REUTERS

Церемонія відкриття Олімпіади пройде 23 липня о 14.00.

Олімпіада в Токіо: що відомо

  • Олімпіада в Токіо розпочнеться 23 липня і пройде до 8 серпня. Параолімпійські ігри стартують на місяць пізніше - 24 серпня. Ігри були перенесені на 2021 рік через коронавірус, але збережуть назву "Олімпіада-2020".
  • Згідно з опитуваннями, більшість японців виступало проти проведення ігор у 2021 році. Однак у МОК заявили, що вважають неможливим скасування Олімпіади цього року.
  • 25 березня в японській префектурі Фукусума стартувала естафета Олімпійського вогню.
  • На Олімпіаді призери будуть самі надягати медалі собі на шию.
  • На Олімпійських іграх буде розіграно 339 комплектів медалей у 33 видах спорту.