Оксана Баюл живе в США з 1994 року / фото instagram.com/oksanabaiul

Перша олімпійська чемпіонка в історії незалежної України Оксана Баюл, яка днями повідомила про зміну громадянства, опублікувала в мережі фото з прапором США.

Баюл зробила це в День Незалежності України.

На своїй сторінці в Instagram екс-фігуристка розмістила фото, на якому стоїть, загорнувшись в американський прапор. Ймовірно, знімок був зроблений раніше.

Відео дня

Знімок екс-фігуристка супроводила підписом:

"Якщо тебе не люблять - не випрошуй любов. Якщо тобі не вірять - не виправдовуйся. Якщо тебе не цінують - не доводь. Поважай себе настільки, щоб в будь-який момент, ти міг встати та піти, не пошкодувавши про це!".

При цьому Баюл закрила можливість додавання коментарів під публікацією.

instagram.com/oksanabaiul

Читайте такожОлімпійська чемпіонка екс-фігуристка Баюл: до тих пір, поки не помру, мені не можна пити, ні краплі

Зазначимо, що раніше Баюл в Instagram повідомила, що її не запросили на святкування 30-річчя Незалежності України. Ще через кілька днів, після заяви про відмову від українського громадянства, екс-фігуристка написала в мережі: "Народилася росіянкою, виграла золото за Україну, а помру американкою".

Оксана Баюл: що про неї відомо

  • Баюл - перша олімпійська чемпіонка незалежної України. Вона виграла золото у фігурному катанні на Іграх в Ліллехаммері.
  • Також Баюл є чемпіонкою світу 1993 року.
  • З 1994 року спортсменка проживає в США, але зберігала українське громадянство.
  • У 2010 році Баюл поверталася в Україну, але вже через чотири місяці вирушила назад в США.
  • У 2016 році вона звернулася до Окружного суду Центрального округу Каліфорнії з позовом до України, а також до Джозефа Чарльза Леміра і компаній з Делавера і Британських Віргінських островів про стягнення 50 мільйонів доларів. Вона скаржилася на порушення трудового договору, а також передачі права на використання її імені, популярності та біографічної інформації непричетним третім особам. Однак Окружний суд Центрального округу Каліфорнії прийняв рішення на користь України.
  • Також відомо, що в 1997 році в США Баюл була засуджена умовно після того, як потрапила в аварію, перебуваючи за кермом в стані алкогольного сп'яніння. Вона проходила реабілітацію.
  • Баюл одружена з італійсько-американським бізнесменом Карло Фаріною. Разом вони виховують дочку Софію.