Українка Оксана Лівач буде боротися за бронзу на Олімпіаді/ фото ua.depositphotos.com

Україна отримала неочікуваний шанс поборотися за ще одну "бронзу" на Олімпіаді. Українка Оксана Лівач боротиметься за бронзову медаль у вільній боротьбі до 50 кг, оскільки індуска Вінеш Фогат, яка пройшла у фінал Олімпіади-2024, була дискваліфікована.

Раніше українка програла у змаганні з Фогат у чвертьфіналі, проте могла продовжити участь у турнірі в разі, якщо індуска вийшла б у фінал.

Однак, як пише Independent, представницю Індії дискваліфікували через те, що вона не вклалася у ліміт ваги до 50 кг.

Відео дня

"У вівторок увечері у Фогат було близько 2 кг зайвої ваги. Вона зробила відчайдушну спробу набрати вагу, бігаючи підтюпцем, стрибаючи та катаючись на велосипеді всю ніч. Але на ранковому зважуванні вона все ще перевищувала 100 грамів", - пише видання.

Представниця Індії завершує Олімпіаду без нагороди, замість неї за "золото" побореться американка Сара Енн Гільдебрандт, яка програла у півфіналі. А суперницею Лівач у боротьбі за бронзу стане японка Юї Сусакі, чинна олімпійська чемпіонка. Змагання за участі українки відбудеться приблизно о 21:50.

Олімпіада-2024 - новини

Раніше сьогодні українські спортсменки Ярослава Магучіх та Ірина Геращенко завоювали золоту та бронзову медалі у стрибках у висоту на Олімпійських іграх у Парижі.

Магучіх подолала висоту 2 м, а Геращенко стрибнула на 1,95 м.

Раніше українська фехтувальниця Ольга Харлан завоювала "бронзу" на Олімпіаді в Парижі. Завдяки успіху вона вписала своє імʼя в історію, ставши першою українською спортсменкою, яка вигравала медалі на чотирьох різних Олімпіадах у кар'єрі.

Вас також можуть зацікавити новини: