Анастасія Меркушина замінить Олену Білосюк / фото: biathlon.com.ua

Українська біатлоністка Олена Білосюк отримала позитивний тест за 3 дні до першого виступу на зимових Олімпійських іграх в Пекіні.

Головний тренер жіночої збірної України Урош Велепець повідомив, що у 35-річної спортсменки є симптоми хвороби.

"Боялися цього з першого дня. Пішов "ефект доміно". Сподівалися, що проскочимо і будемо спокійними", - наводить слова тренера "Суспільне спорт".

Відео дня

Зазначимо, що це вже не перший випадок інфікування у складі олімпійської делегації України, але перший серед атлетів. Раніше захворів тренер чоловічої команди Юрай Санітра.

Як повідомляє XSport, у складі збірної України Олену Білосюк може замінити Анастасія Меркушина, яка перебуває у статусі запасної.

Цю інформацію джерелу підтвердив президент Федерації біатлону Володимир Бринзак. Анастасія вже отримала розпорядження готуватися до вильоту в Пекін. В даний момент біатлоністка знаходиться в чеському Нове-Место, де готувалася до перегонів етапу Кубка IBU, які повинні відбутися в найближчі вихідні.

За правилами пекінської Олімпіади, спортсмен може бути замінений у складі національної збірної у разі форс-мажору або позитивного тесту на коронавірус до 2 лютого включно.

Що стосується самої Білосюк, швидше за все, вона відправиться на самоізоляцію, куди раніше був поміщений старший тренер чоловічої збірної Юрай Санітра, а також масажист жіночої команди і сервісмен.

Читайте такожВ олімпійському містечку в Пекіні зафіксований спалах COVID-19: десятки хворих (відео)Олімпіада-2022: що потрібно знати

Україна на зимових Олімпійських іграх: головне

  • Всього за роки незалежності Україна здобула на зимових Іграх 8 медалей: 3 золоті, 1 срібну та 4 бронзові.
  • У 2002 і 2010 роках збірна поверталася зі змагань без нагород.
  • На минулій Олімпіаді у нас була тільки одна нагорода - "золото" в лижній акробатиці від Олександра Абраменка.