Олександр Абраменко, Дмитро Котовський і Анастасія Новосад вигравали бронзу на етапі Кубка світу / фото Freestyle Skiing

Збірна України не виступить у командних змаганнях фристайлістів з лижної акробатики на Олімпійських іграх у Пекіні.

Про це повідомляє Суспільне:Спорт.   

Причина - одразу троє наших фристайлістів здали позитивний тест на коронавірус. Це Дмитро Котовський, Олександр Окіпнюк та Анастасія Новосад. 

Отож, у складі нашої команди залишилося лише двоє здорових спортсменів - олімпійський чемпіон Олександр Абраменко та Ольга Полюк. Для участі в командному міксті необхідно мати у складі мінімум трьох фристайлістів - двох чоловіків та одну жінку.

Раніше на зимових Олімпіадах не розігрувалися медалі в командному фристайлі - у Пекіні таке вперше. Вісім збірних заявилися на командний турнір, проте Україна на старт не вийде. Змагатися збірні почнуть 10 лютого о 13:00 за київським часом.

Україна в цих командних змаганнях мала чудові шанси на медаль. У поточному сезоні Абраменко, Котовський та Новосад двічі вигравали бронзу на етапах Кубка світу.

На цих Іграх у збірної України в скарбничці поки що немає нагород.

Абраменко у себе в Instagram написав:

"Не Олімпіада, а страшний сон".

Читайте такожПекін-2022: де дивитися зимові Олімпійські ігри

Олімпіада-2022: головне

  • Результати українців за 9 лютого тут.
  • Загалом буде розіграно 109 комплектів медалей у 15 видах спорту. Україну представлять 45 спортсменів у 12 дисциплінах.