Емблема НАДЦУ / фото НАДЦУ

Керівники Національного антидопінгового центру України покинули свої посади після того, як Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) звинуватило НАДЦУ в організації тестування спортсменів на допінг за попереднім повідомленням.

Про це повідомляється в заяві голови Міністерства молоді та спорту Вадима Гутцайта.

"Національний антидопінговий центр України (НАДЦ) порушив міжнародний стандарт тестування. Тому вже сьогодні директор НАДЦ Іван Курліщук і його заступник Ярослав Кручек подали у відставку", - повідомив Гутцайт.

Він також підкреслив, що міністерство буде жорстко реагувати на порушення антидопінгових правил:

Читайте такожУкраїна зацікавлена в проведенні юнацької Олімпіади: Гутцайт розповів, де можуть пройти Ігри

"Міністерство заявляє, що ми займаємо чітку позицію в боротьбі з допінгом і нікому не дозволимо порушувати антидопінгові правила. Реакція на порушення буде миттєвою і жорсткою".

Україну звинуватили в порушенні антидопінгових правил: подробиці

  • Всесвітнє антидопінгове агентство провело розслідування під назвою "Операція Геркулес", яке стартувало ще в 2019 році.
  • В ході вивчення матеріалів справи було виявлено, що НАДЦУ з 2012 року міг заздалегідь повідомляти спортсменів про збір допінг-проб, що є порушенням антидопінгових правил.
  • За підсумками розслідування WADA винесе вердикт по відношенню до України.
  • Колишній президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул вважає, що Україні може загрожувати відсторонення спортсменів від міжнародних змагань.