Еліна Світоліна розповіла, що за декілька днів до початку змагань в Дубаї її почала турбувати спина / фото УНІАН

Перша ракетка України Еліна Світоліна заявила, що знову має проблеми зі спиною. За її словами, на турнірі в Дубаї вона грала на знеболювальних.

"Коли я знялася з Дохи, то вирішила відразу полетіти в Дубай, підготуватися до турніру. Почувалася нормально, але за кілька днів до початку змагань знову почала боліти спина. Я все ж вирішила виступити там, бо вже дуже хотілося знову грати турніри. Довелося приймати знеболювальні, щоб хоч якось грати", - розповіла спортсменка в коментарі для "Великого тенісу України".

Світоліна зазначила, що після завершення турніру вона ще раз пройшла обстеження, яке показало запалення, тому тенісистка майже тиждень відпочивала від тренувань на корті. 

Відео дня

"Я лише трохи займалася в тренажерному залі, тому що не можна було сильно себе навантажувати. Уже після того, як я прилетіла в Індіан-Веллс, почала грати на корті", - додала вона.

Тенісистка запевнила, що наразі почуває себе нормально. За її словами, тепер вона може тренуватися лише годину-півтори. 

"Ми йдемо день за днем, дивимося, як спина реагує на матчі, на тренування. Звичайно, дуже непросто зараз, тому що я не можу тренуватися, як у молодості (сміється), коли я тренувалася по три години. Зараз максимум годину-півтори. Потрібно підлаштовуватися під стан здоров'я і намагатися викладатися на всі сто відсотків на кожному тренуванні, коли є така можливість", - підкреслила Світоліна. 

Еліна Світоліна - останні новини

Як писав УНІАН, в кінці січня українська спортсменка знялася з матчу на Australian Open. Таке рішення вона прийняла через проблеми зі здоров'ям. 

"У мене стався спазм, або я точно не знаю, що це таке, але як ніби стріляючий біль в першому геймі, на останніх двох окулярах. Нічого не могла зробити. Повністю заклинило мою спину. Просто дуже сумно. Раніше у мене були травми спини через втому на наступний день після матчу, але ця травма виникла з нізвідки. У мене було таке відчуття, ніби хтось вистрілив мені в спину", - розповідала тоді Світоліна. 

Також стало відомо, що нещодавно Світоліна піднялася на три позиції в рамках топ-20 класифікації Жіночої тенісної асоціації (WTA). Спортсменка посіла 17-те місце та записала до свого активу 2332 залікових очки.

Вас також можуть зацікавити новини: