Новак Джокович / фото REUTERS

BBC вирізав більшу частину з інтерв'ю першої ракетки світу Новака Джоковича.

Як повідомляє сербські ЗМІ, з 39-хвилинного інтерв'ю тенісиста були вирізані кілька важливих заяв, включаючи його дитячі спогади про бомбардування Югославії в 1999 році. Також були вирізані фрагменти з його висловлювань про ставлення до вакцинації, звернення до жителів Австралії та розповіді про австралійський імміграційний готель і біженців, які там знаходяться. 

Сербський ресурс novosti.rs опублікував всі вирізані фрагменти, які в BBC вирішили не транслювати світовій публіці. 

Відео дня

Цитата з інтерв'ю Джоковича про бомбардування Югославії:

"У 90-ті, коли я почав займатися тенісом, у нас було дві війни, санкції, черги... Важкий період для мене, моєї сім'ї... і я почав займатися не дуже дешевим спортом. Я часто їздив в походи один. І в тих поїздках мені доводилося швидко дорослішати, не залежати від інших, тому що я не міг подорожувати з батьком, членами сім'ї, тренером.

Я завжди дотримувався того, що дійсно важливо, навіть коли бомби летіли над нашими головами. Наприклад, в 1999 році мені було 12 років, а тривало це кілька місяців, ми вже через тиждень-два стали виходити грати в теніс на цілий день, навіть якщо бомби падали. У нас не було уроків, школи не працювали, так що ми раділи тенісу", - розповів Джокович у вирізаному фрагменті.

Крім того, Джокович зазначив, що не дивиться на той час з ненавистю.

"Ні, я вдячний за цей досвід, так як та ситуація змусила мене набагато більше цінувати те, що у мене є. Думаю, це сильно вплинуло на мій характер, так що я і сьогодні дотримуюся цього у своєму житті", - заявив сербський тенісист.

Нагадаємо, не так давно Новак Джокович потрапив у гучний скандал на Australian Open. Серба депортували з Австралії, де мав проходити турнір через порушення антиковідних правил. 

Новак Джокович: досягнення в кар'єрі

  • Джокович є рекордсменом за кількістю тижнів на першому рядку рейтингу ATP.
  • Серб виграв 20 турнірів Великого шолома в одиночному розряді, а також є дворазовим володарем "кар'єрного" Великого шолома в одиночному розряді.
  • Джокович - перший гравець в історії відкритої ери і Світового туру ATP, який виграв в одиночному розряді не тільки всі чотири турніри Великого шолома, але і всі дев'ять турнірів серії АТР Мастерс 1000 і Фінал Світового туру ATP.
  • П'ятиразовий переможець фіналу Світового туру ATP і 36 разів перемагав на турнірах серії АТР Мастерс 1000 в одиночному розряді.
  • Володар Кубка Девіса 2010 року у складі збірної Сербії.