Елізабет Зайц / фото REUTERS

Німецькі гімнастки виступили на Олімпіаді в Токіо не в звичних трико, а в закритих комбінезонах.

У кваліфікаційних змаганнях німкені Сара Восс, Пауліна Шефер-Бетц, Кім Буї та Елізабет Зайц виступали в комбінезонах, які повністю закривали ноги.

Дана акція спрямована проти сексуалізації жінок у спорті.

Відео дня

Вперше збірна Німеччини одягала комбінезони на чемпіонаті Європи зі спортивної гімнастики у квітні. Тепер же вона отримала дозвіл виступити так і на Олімпіаді.

"Ми хотіли показати, що кожна жінка повинна сама вирішувати, що їй надіти. Це не означає, що ми зовсім відмовляємося від звичайних трико. Ми приймаємо рішення, грунтуючись на тому, що ми відчуваємо і чого хочемо", - зазначила німецька гімнастка Зайц, яку цитує ESPN.

Фото REUTERS
Фото REUTERS
Фото REUTERS

Читайте такожНа Олімпіаді в Токіо виступить рекордна кількість ЛГБТ-спортсменів

Скандал з одягом норвезьких гандболісток

  • Зовсім недавно на чемпіонаті Європи з пляжного гандболу розгорівся скандал, пов'язаний зі збірною Норвегії. Гандболістки вийшли на матч в шортах, а не в бікіні.
  • Європейська федерація гандболу оштрафувала команду на 1500 євро через "використання невідповідного одягу", який не відповідає єдиним правилам пляжного гандболу.
  • Представник норвезької Федерації гандболу заявив, що Норвегія сплатить штраф, але висловив думку, що спортсменки повинні мати вибір одягу, в якому вони виходять на поле.