Стадіон, фанатські сайти і соцмережі — армію вболівальників «Металіста» оцінили в 5 млн осіб / фото УНІАН

Армія вболівальників харківського "Металіста" становить близько 5 мільйонів осіб в самому Харкові і області, в Україні і в світі - підрахували журналісти "Вечірнього Харкова". Вони оцінили активність уболівальників на клубних і фанатських онлайн-платформах, в соцмережах і групах в месенджерах, а також на основі відвідуваності матчів, популярності телевізійних і онлайн-трансляцій.

Докази народної любові до "Металіста" журналісти навели в цифрах і фактах:

  • Понад 80% з 2,8 млн жителів Харкова і області сказали соціологам, що вважають себе вболівальниками синьо-жовтих. 
  • Подивитися домашні матчі "Металіста", який грає поки в першій лізі, на стадіон приходить в середньому 35 тис. осіб - це в 9 разів більше, ніж на ігри всіх клубів української Прем'єр-Ліги разом узятих! 
  • За успіхами "жовто-синіх" на офіційних інтернет-майданчиках клубу стежать 230 тис. осіб. А динаміка приросту онлайн-аудиторії "Металіста" вже до літа дозволить йому похвалитися стабільною "цифровою аудиторією" в 0,5 млн. осіб.
  • Третина всіх харківських студентів з 300 тисяч учнів харківських вузів, За даними університетських студкомів, вболівають за "Металіст", і мінімум 50 тисяч регулярно ходять на стадіон.
  • У "Металіста" найбільше органічної фанатської підтримки в сучасних медіа – 30 Instagram сторінок, 15 Telegram-каналів плюс фанатські сайти і спільноти. 
  • З моменту "повстання з попелу" нового "Металіста" в травні 2021 року офіційний клубний YouTube-канал набрав майже 5 млн переглядів. І навіть за часів зимового футбольного міжсезоння недавній поєдинок жовто-синіх з одеським "Чорноморцем" на неофіційному турнірі Winter Cup 2022 дивилися майже 160 тис. уболівальників.

Тобто "Металіст" показує яскраву захоплюючу гру, а українські вболівальники у відповідь гаряче підтримують улюблений клуб, причому не тільки на Харківщині.

Відео дня

"Як би ми, харків'яни не ревнували, але за "Металіст" вболівають не тільки в нашому місті і регіоні, - пишуть журналісти, які спробували підрахувати незліченну армію вболівальників лідера першої ліги з величезними амбіціями. - За неофіційними експертними оцінками, успіхам "Металіста" радіють, в загальному і цілому, близько 5 млн осіб в Україні і в світі — харківська діаспора і просто люди, які люблять гарний футбол і сміливі клуби".