Лікарям вдалося врятувати Крістіана Еріксена / фото REUTERS

Лікар збірної Данії Мортен Бесен розповів про ситуацію з півзахисником Крістіаном Еріксеном, який знепритомнів під час матчу Євро-2020 проти Фінляндії.

Бесена цитує berlingske.dk.

"Нас покликали на поле, коли Крістіан впав. Коли ми підбігли, він лежав на боці. Він дихав, у нього був пульс. Однак потім ситуація різко змінилася в напрямку, який викликав тривогу. Необхідно було негайно вживати заходів. І ми зробили йому рятівний масаж серця. Нам оперативно допомогла медична бригада стадіону, і ми змогли витягнути Крістіана", - розповів Бесен.

"Крістіан поговорив зі мною перед тим, як відправився в лікарню на обстеження", - також повідомив лікар.

Відзначимо, що на цей час стан Еріксена стабільний. Він знаходиться в лікарні, де буде проходити подальші обстеження. Про це повідомила Федерація футболу Данії в Twitter.

"Вранці ми поговорили з Крістіаном Еріксеном, він передав привіт своїм партнерам по команді", - повідомили у Федерації.

Читайте також"Може говорити": агент повідомив про стан данського футболіста, який витратив відомість на полі

Крістіан Еріксен втратив свідомість: подробиці

  • 29-річний лідер збірної Данії знепритомнів наприкінці першого тайму матчу з Фінляндією. Він похитнувся і звалився на газон в момент, коли партнер по команді вкидав на нього м'яч з ауту.
  • Еріксен знепритомнів, на поле вибігли лікарі. Гравці збірної Данії оточили футболіста, щоб приховати те, що відбувається, від камер.
  • Лікарям довелося використовувати дефібрилятор і реанімувати футболіста прямо на полі. На щастя, їм вдалося врятувати його.
  • Еріксена забрали з поля з кисневою маскою. При цьому у нього були відкриті очі. Зі стадіону його доставили в лікарню.
  • Слідом УЄФА повідомив, що стан футболіста стабілізовано. Пізніше стало відомо, що Еріксен знаходиться у свідомості і може говорити. Він поспілкувався зі своїми партнерами по збірній по відеозв'язку і попросив їх дограти матч.