Олександр Зінченко в матчі проти Ньюкасла / фото REUTERS

Футболіст збірної України Олександр Зінченко відзначився результативною дією в матчі 18-го туру АПЛ проти "Ньюкасла".

Зінченко вийшов на поле з перших хвилин і провів на полі весь матч.

На 64-й хвилині зустрічі він виконав подачу в центр штрафної на Ріяда Мареза, який зробив рахунок 3:0 на користь "городян".

Для Зінченка це перша результативна дія в АПЛ з лютого 2019 року, а також другий асист у всіх турнірах в поточному сезоні.

Зінченко також взяв участь у першому голі "Ман Сіті". Він віддав передгольовий пас на Жоау Канселу.

"Ман Сіті" у підсумку розгромив суперника з рахунком 4:0.

У цьому матчі "Сіті" встановив відразу два рекорди. "Городяни" стали першою командою, яка здобула 17 виїзних перемог в АПЛ протягом одного календарного року. Крім того, "Ман Сіті" став першим клубом, який здобув 34 перемоги в АПЛ за рік.

Після 18 ігор "Сіті" лідирує в АПЛ.

"Ньюкасл" - "Манчестер Сіті" - 0:4

Голи: Діаш, 5, Канселу, 27, Марез, 63, Стерлінг, 86

"Ньюкасл": Дубравка, Кларк, Ласселс, Альмірон (Хендрік, 80), Рітчі, Фрейзер, Хейден (Лонгстафф, 61), Віллок (Сен-Максимен, 46), Мерфі, Вілсон, Жоелінтон

"Манчестер Сіті": Едерсон, Жоау Канселу, Лапорт, Рубен Діаш (Стоунз, 70), Зінченко, де Брюйне, Бернарду Сілва, Родрі (Фернандіньо, 68), Стерлінг, Марез (Палмер, 77), Габріел Жезус

Відеоогляд матчу

Відео гольового пасу Зінченка

Читайте такожЗінченко взяв участь у розгромі: Ман Сіті забив сім голів супернику в матчі АПЛ (відео)

Олександр Зінченко: кар'єра в "Ман Сіті"

  • Зінченко перейшов до "Манчестер Сіті" в 2016 році, але спершу був відданий в оренду в ПСВ, а в складі "городян" дебютував у жовтні 2017 року.
  • Влітку 2018 року Зінченко намагався купити "Вулверхемптон". "Ман Сіті "був готовий прийняти пропозицію "вовків", проте українець відмовився від трансферу.
  • У лютому 2019 року вболівальники "Ман Сіті" визнали українця найкращим гравцем команди за підсумками місяця.
  • У складі "Сіті" Зінченко тричі став чемпіоном АПЛ, чотири рази виграв Кубок англійської ліги, а також по разу - Кубок Англії та Суперкубок Англії.
  • У сезоні 2020-2021 Зінченко вийшов з "Ман Сіті" у фінал Ліги чемпіонів, де "городяни" програли "Челсі". При цьому за підсумками обох півфінальних матчів він потрапляв до символічної збірної тижня в ЛЧ, а вболівальники розхвалили українця.
  • У минулому сезоні на рахунку українця 2 асисти в 32 матчах за "Сіті" у всіх турнірах. У поточному сезоні Зінченко провів за "городян" 11 матчів - деякий час він був травмований.
  • Контракт українського футболіста з "городянами" діє до 2024 року.