Луїс Кортес був головним тренером Української жіночої збірної з листопада 2021 року / Фото Українська асоціація футболу

Жіноча збірна України з футболу залишилася без головного тренера. Як повідомляє sport.ua, Луїс Кортес, що займав цю посаду протягом майже двох років, оголосив про залишення посади на особистій сторінці в Інстаграмі.

Зазначається, що контракт тренера закінчується 31 серпня поточного року і не буде продовжений. Він очолював команду з листопада 2021 року.

У своїй заяві Кортес зазначив, що мав на меті побудувати в Україні амбітний проект з жіночого футболу, мавши у планах прийняти жіночий чемпіонат Євро-2025, однак через широкомасштабне вторгнення Росії його реалізація стала неможливою.

Відео дня

"Через те, що ситуація в країні не дозволяє нам, як співробітникам, продовжувати розбудову проєкту, який ми розпочали, вважаємо себе змушеними не продовжувати роботу, і перш за все хочемо, щоб ситуація в країні покращилася та була вирішена якнайшвидше на благо українського народу", - сказав Кортес у зверненні

Водночас Українська асоціація футболу (УАФ) поки що не оголосила ні про звільнення Кортеса, ні про те, хто обійме його посаду.

Луїс Кортес оголосив, що залишає посаду / скріншот

Раніше повідомлялося, що Чемпіонат світу з футболу серед жінок, який в ці дні проходить у Новій Зеландії та Австралії, встановив абсолютний рекорд з відвідуваності

Вас також можуть зацікавити новини: