Ерлінг Холанд / фото twitter.com/ManCity

Англійська Прем'єр-ліга оголосила ім'я найкращого футболіста чемпіонату за підсумками сезону-2022/2023. 

Як повідомляє прес-служба організації, найкращим гравцем АПЛ став норвезький нападник "Манчестер Сіті" Ерлінг Холанд.

Ерлінг став четвертим футболістом "городян", який отримав цю нагороду. Раніше серед футболістів "Сіті" найкращим гравцем сезону в АПЛ ставали Вінсент Компані (11/12), Кевін Де Брюйне (20/21) і Рубен Діаш (21/22).

Відео дня

У голосуванні Холанд випередив свого одноклубника Кевіна Де Брюйне, форварда "Тоттенхема" Харрі Кейна, футболістів "Арсеналу" Мартіна Едегора і Букайо Сака, нападника "Манчестер Юнайтед" Маркуса Рашфорда і захисника "Ньюкасла" Кірана Тріп'єра. 

twitter.com/premierleague

Найкращого гравця сезону в АПЛ обирали шляхом голосування капітанів усіх 20 клубів ліги. 

Варто відзначити, що це був дебютний сезон для Холанда в АПЛ. Норвежець продемонстрував фантастичні результати і встановив відразу кілька рекордів. Найголовнішим з них є кількість забитих голів за один сезон АПЛ: норвежець забив 36 м'ячів у 35 іграх. Таким чином, Ерлінг перевершив досягнення Ендрю Коула і Алана Ширера, які свого часу забили по 34 голи за сезон.

Всього в нинішньому сезоні Ерлінг Холанд зіграв 51 матч за "Манчестер Сіті" у всіх турнірах і забив 52 голи. 

Нагадаємо, "Манчестер Сіті" став чемпіоном АПЛ за підсумками сезону-2022/2023.

Крім того, підопічні Пепа Гвардіола вийшли у фінал Кубка Англії, де зіграють проти "Манчестер Юнайтед" і у фінал Ліги чемпіонів, де їх суперником буде міланський "Інтер". Фінал Кубка Англії відбудеться 3 червня, фінал ЛЧ запланований на 10 червня. 

Вас також можуть зацікавити новини: