Кріштіану Роналду / фото REUTERS

У п'ятницю, 13 жовтня, збірна Португалії перемогла Словаччину в рамках 7-го туру кваліфікації Євро-2024 з футболу і завоювала путівку на першість континенту. 

Перемогу підопічним Роберто Мартінеса принесли два голи зіркового нападника саудівського "Аль-Насра" Кріштіану Роналду.

38-річний нападник збірної Португалії вшосте у своїй кар'єрі кваліфікувався на чемпіонат Європи у складі національної команди. Це є новим світовим рекордом.  

Відео дня

Крім того, якщо Роналду не травмується і зможе виступити на ЧЄ-2024 з футболу, то він стане першим в історії футболістом, який зіграє на шести Євро за свою кар'єру.

Додамо, що в матчі проти Словаччини Кріштіану забив ювілейний 125-й гол у кар'єрі за національну збірну Португалії. Це абсолютний світовий рекорд. 

Відзначимо, що збірна Португалії в рамках відбору на Євро-2024 з футболу виграла сім з семи матчів і за три тури до фінішу завоювала путівку до фінальної частини континентальної першості. 

В активі португальців 21 набране очко. На другій сходинці в групі йде Словаччина (13 очок), Люксембург (11 очок) - третій. Четверта позиція у Боснії і Герцеговини (9 очок), Ісландія п'ята з 7 балами. На останньому місці йде Ліхтенштейн - 0 очок. 

Вас також можуть зацікавити новини: