Інтер захищає чемпіонський титул / фото REUTERS

21 грудня фінансова гвардія Італії провела обшуки в офісі чемпіона країни з футболу "Інтера".

Про це повідомляє La Gazzetta Dello Sport.

В ході обшуків була вилучена фінансова документація клубу за 2017-18 і 2018-19 роки.

Відео дня

Міланська прокуратура підозрює "Інтер" у навмисному завищенні доходів клубу в цей період. Італійський клуб міг вказувати неправдиві дані про вартість деяких як вихідних, так і вхідних трансферів, щоб збалансувати бухгалтерські звіти. Крім того, ціна проданих футболістів могла навмисне завищуватися, щоб "Інтер" міг вписатися в норми фінансового фейр-плей. Під підозрою опинилися близько десяти трансферів клубу.

"Інтер" підозрюється у фінансових махінаціях загалом на 100 мільйонів євро.

Чемпіон Італії на своєму офіційному сайті підтвердив факт проведення розслідування. В "Інтері" зазначили, що надали всю необхідну документацію, а також повідомили, що жоден член керівництва клубу не був узятий під варту. Також італійський клуб підкреслив, що йому не було пред'явлено жодних звинувачень.

Читайте такожУ Німеччині вперше завершили футбольний матч через расизм

Відзначимо, що раніше в поле зору правоохоронних органів потрапили й інші італійські клуби: "Ювентус", "Наполі", "Аталанта", "Сампдорія" і "Дженоа" і "Мілан". В офісі туринського клубу також провели обшуки та вилучили фінансові документи. Що стосується "Мілана", то у звітності "россонері" порушень не виявили.

"Інтер": результати в сезоні

  • У новому сезоні команда стартувала під керівництвом нового тренера - Сімоне Індзагі.
  • У Серії А "Інтер" лідирує після 18 турів. Міланці набрали 43 очки та на 4 пункти випереджають найближчого переслідувача "Наполі".
  • У Лізі чемпіонів "Інтер" посів друге місце в одній групі з "Реалом", "Шерифом" та "Шахтарем". Італійський клуб вже дізнався свого суперника по 1/8 фіналу.