Футболісти Барселони / фото twitter.com/FCBarcelona

Іспанську "Барселону" можуть не допустити до участі в наступному сезоні Ліги чемпіонів. Напередодні клуб опинився в епіцентрі гучного скандалу через підозри в підкупі суддів

Відомий іспанський юрист Хорхе Вакеро, який спеціалізується на спортивному праві, вказав на те, що каталонському гранду можуть загрожувати санкції з боку УЄФА.

"У регламенті УЄФА є стаття, яка дозволить організації виключити "блаугранас" з єврокубків. Для цього необхідно буде довести, що дії "Барселони" по відношенню до Негрейра були спрямовані на те, щоб вплинути на результат матчів.

Відео дня

Вакеро зазначив, що УЄФА може не видати каталонському клубу ліцензію, або, якщо "синьо-гранатові" її отримають, вона може бути відкликана", - наводить слова юриста Onda Cero.

Таким чином, якщо вина "Барселони" буде встановлена, то УЄФА може не допустити каталонців до участі в наступному розіграші Ліги чемпіонів.

Нагадаємо, раніше в іспанських ЗМІ з'явилася інформація, що в період з з 2016 по 2018 рік каталонський клуб заплатив 1,4 мільйона євро компанії "DASNIL 95", яка належить колишньому віце-президенту Технічного комітету суддів Королівської іспанської футбольної федерації (RFEF) Хосе Марії Енрікесу Негрейрі.

"Барселону" звинуватили в тому, що клуб переводив кошти Негрейрі з метою впливу на спортивні результати.

Якщо провина "Барселони" буде доведена, клуб може бути позбавлений очок або виключений з Прімери. 

"Барселона" в офіційній заяві підтвердила факт переказу грошей компанії Негрейри, але в клубі заявили, що ці платежі були пов'язані з консультаційною роботою.

Розслідуванням у справі "Барселони" займається прокуратура Іспанії. 

Вас також можуть зацікавити новини: