Команд в еліті українського футболу може побільшати / фото shakhtar.com/

Українська Прем’єр-ліга може розширитися з 16-ти до 20-ти команд. Як повідомляє журналіст Профутбол Digital Віталій Звєров у своєму Telegram, такий крок вже обговорюється у футбольних колах.

Головним ініціатором розширення є ФК "Львів". Наразі клуб перебуває на останньому місці в чемпіонаті, тож менеджмент шукає варіанти збереження прописки в елітному дивізіоні. У тому числі ведуть розмови із іншими представниками УПЛ.

Звєров заявляє, що таку інформацію йому підтвердили декілька джерел. Також журналіст зазначає, що є впливові клуби чемпіонату, котрі не проти підтримати таку ідею. Хто це саме, Віталій не називає.

Відео дня

"Нас очікує традиційно веселе кабінетне міжсезоння", - підсумував Звєров.

Відзначимо, що наразі в чемпіонату України виступає 16 команд. Поточний сезон є другим після повернення формату з такою кількістю колективів. Нагадаємо, що з 2014 по 2021 роки в УПЛ брали участь 12 або 14 клубів.

Якщо звернути увагу на "Львів", то у команди є дуже примарні шанси на те, щоб залишитися в еліті. Наразі "леви" посідають останнє місце, маючи в активі 13 очок за 26 матчів. До найближчого суперника – "Металіста" – їм дев’ять очок. "Львів" уже точно не підніметься вище 13 місця, тобто, як мінімум, зіграє у перехідних матчах за виживання.

Додамо, що раніше у ЗМІ фігурувала інформація, що у випадку вильоту ФК "Львів" з УПЛ власник не захоче фінансувати команду і вона зникне з футбольної карти професіоналів України.

Вас також можуть зацікавити новини: