Україна вище за Росію, але поза межами топ-5: представлено рейтинг вартості складів команд з плей-оф кваліфікації ЧС-2022

Склад збірної України оцінюється майже в 200 мільйонів євро.

Збірна України за підсумками групового етапу кваліфікації ЧС-2022 потрапила до числа команд, які у березні зіграють у стикових матчах.

Портал Transfermarkt на своїй сторінці в Instagram опублікував рейтинг всіх дванадцяти учасників кваліфікації ЧС-2022 за вартістю їх складів.

Збірна України посіла в цьому рейтингу сьоме місце. Сумарна вартість складу "жовто-синіх" оцінюється в 187,8 мільйона євро. Україна на одну позицію випередила Росію (153,5 мільйона євро).

Найдорожчою є збірна Португалії. Сумарна вартість команди становить 775 мільйонів євро. До трійки також увійшли збірні Італії (663,5 мільйона євро) та Польщі (293,3). 

Читайте такожТри гравці збірної України включені до символічної збірної своєї групи у відборі на ЧС-2022

Плей-оф кваліфікації ЧС-2022: як і коли він проходитиме

  • 12 збірних будуть розділені на три підгрупи - по чотири команди в кожній. У кожній з підгруп команди зіграють півфінали і фінали - вони складатимуться з одного матчу. Таким чином, всього відбудеться шість півфіналів і три фінали.
  • Перед жеребкуванням команди розбиті на шість сіяних і шість несіяних залежно від результатів на груповому етапі. Сіяні: Португалія, Шотландія, Італія, Росія, Швеція, Уельс. Несіяні: Туреччина, Польща, Північна Македонія, Україна, Австрія, Чехія
  • Півфінали пройдуть на полях сіяних команд. У фіналах господарів визначать жеребом.
  • Жеребкування плей-офф відбудеться 26 листопада.
  • Півфінали заплановані на 24-25 березня, фінали - 28-29 березня.