Андрій Шевченко / фото REUTERS

Колишній головний тренер збірної України Андрій Шевченко розглядається в "Динамо" в якості наступника Мірчі Луческу.

Ведучий "ТаТоТаке" Сергій Болотніков повідомив, що в "Динамо" дійсно розглядають такий варіант через стан здоров'я Луческу. За його інформацією, керівництво київського клубу готується замінити румунського тренера наступного літа або навіть у зимове міжсезоння.

При цьому Болотніков підкреслив, що для Шевченка варіант з "Динамо" не є пріоритетним:

Відео дня

"Я можу підтвердити, що такі варіанти розглядаються, але трохи спростувати в тому плані, що у Шевченка є варіанти за кордоном, тому варіант з "Динамо" для нього зараз не пріоритетний".

Водночас Telegram-канал Динамо Київ Inside підкреслює, що Шевченко активно підтримує контакт з президентом київського клубу Ігорем Суркісом:

"Майже "братні" стосунки Шевченка і молодшого Суркіса просто кричать про те, хто може змінити румуна. Робота в тандемі з Павелком трохи відвернула від Андрія старшого брата президента "Динамо", але ніяк не його брата. Шевченко з кінця серпня зачастив в офіс. Пропозиції щодо подальшого працевлаштування відсутні. Образа на Федерацію навпаки - присутня. Все це в комплексі наводить на деякі умовиводи", - зазначило джерело.

Читайте такожТренеру Зорі пропонували очолити збірну України: стало відомо, чому він відмовився

При цьому інформацію про можливий прихід Шевченка в "Динамо" Telegram-канал назвав "несвоєчасними чутками":

"Луческу живий, здоровий і активний. Йти поки не поривався, хоча іноді злегка натякає при чергових неузгоджених кадрових підвозах. Румун має ще два сезони чинного контракту, особисті умови якого виконуються без затримок. За ці роки багато що може змінитися, як у старому східному прислів'ї. І кожен день і тур несе за собою невизначеність. Але виходимо з того, що є. Луческу - головний тренер "Динамо", Шевченко відношення до клубу поки ніякого не має", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Луческу очолює "Динамо" з літа 2020 року. У минулому сезоні він виграв з командою чемпіонат, Кубок і Суперкубок України.

Відхід Андрія Шевченка зі збірної України

  • 1 серпня Андрій Шевченко опублікував пост в соцмережах, в якому повідомив, що контракт його тренерського штабу підійшов до завершення
  • Тільки на наступний день УАФ зробила офіційну заяву про відхід тренера. У ній говорилося, що Шевченко і його тренерський штаб підписували контракт до кінця Євро, оскільки хотіли перейти на клубну роботу.
  • Пізніше Шевченко заявив, що хотів залишитися в збірній, і продовження контракту було обумовлено: "Була домовленість, що якщо після Євро дві сторони хочуть пролонгувати, тоді контракт продовжується". Однак УАФ, за його словами, з невідомої причини не стала продовжувати угоду. 
  • Асистент Шевченка Мауро Тассотті заявив, що не розуміє, чому УАФ не продовжила контракт.
  • В УАФ, в свою чергу, повідомили, що планували продовжити контракт з Шевченком, однак зустріч сторін не відбулася.