Динамо-Фенербахче / фото ФК Динамо Київ

20 і 21 липня українські клуби стартували в новому сезоні єврокубків і принесли Україні додаткові очки в таблицю коефіцієнтів УЄФА.

Нагадаємо, київське "Динамо" зіграло внічию проти турецького "Фенербахче" (0:0) у другому раунді кваліфікації Ліги чемпіонів, а полтавська "Ворскла" здобула сенсаційну перемогу над шведським клубом АІК (3:2) у Лізі конференцій. 

Таким чином, "Ворскла" і "Динамо" заробили 1,5 очка з двох можливих на старті єврокубкового сезону-2022/23. До цих очок ще підсумовуються 4 бонусних бали "Шахтаря" за вихід до групового етапу Ліги чемпіонів. Сумарні 5,5 при розподілі на 5 клубів дають 1.100.

Відео дня

Отже, за поточний сезон Україна вже набрала 1,100 бала і за сумою п'яти останніх сезонів (24,900) займає 13-е місце в таблиці коефіцієнтів УЄФА. 

Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Поточний рейтинг (впливає на розподіл путівок в сезоні 2024/25)

Таблиця коефіцієнтів УЄФА: як ігри Динамо та Ворскли вплинули на рейтинг України

Немає сумнівів, що через пару раундів вдасться обійти Росію, клуби якої дискваліфіковані через військове вторгнення в Україну.

Однак, щоб чемпіон України безпосередньо потрапив до групового раунду Ліги чемпіонів-2024/25, потрібно зайняти місце не нижче 11-го за підсумками сезону в п'ятирічному рейтингу. Отже, головне завдання на цей сезон - спробувати нав'язати конкуренцію Сербії, у якої поки на 2.475 бала більше.

Нагадаємо, київське "Динамо" зіграє свій матч-відповідь 2-го раунду кваліфікації Ліги чемпіонів проти "Фенербахче" 27 липня на полі стамбульського клубу "Шюкрю Сараджоглу". Цього ж дня свій матч-відповідь кваліфікації Ліги конференцій зіграє і полтавська "Ворскла". 

Вас також можуть зацікавити новини: