Неймар / Фото REUTERS

Зірковий нападник збірної Бразилії та французького ПСЖ Неймар може опинитися за ґратами. Футболіст звинувачується в корупції. 

Як повідомляє видання El Pais, судовий процес проти 30-річного бразильця і ще п'ятьох осіб має розпочатися 17 жовтня в Барселоні. Всього планується 7 засідань у цій справі до 31 жовтня, Неймар дасть усні свідчення.

Джерело зазначає, що звинувачення просить для Неймара два роки в'язниці.

Відео дня

Крім бразильського нападника, судові позови подані проти двох колишніх президентів "Барселони" - Сандро Роселя і Хосепа Бартомеу.

Судовий позов подала бразильська компанія DIS, яка володіла 40% прав на Неймара до того, як він перейшов з "Сантоса" в "Барселону". Компанія вимагає 150 мільйонів євро компенсації, так як вважає, що стала жертвою обману, придуманого "Барселоною", а також Неймаром і його найближчим оточенням.

На думку DIS і прокуратури, в 2011 році Неймар і його батько підписали два фіктивних контракти з "Барселоною".

Прокуратура вимагає для Неймара два роки в'язниці і штраф у розмірі десяти мільйонів євро. DIS наполягають на більш суворому покаранні - 5 років в'язниці і 5 років заборони грати у футбол. Що стосується батьків Неймара, то прокуратура просить два роки в'язниці для батька футболіста і один для матері. Вимоги DIS - 5 років кожному.

Роселю загрожує 5 років в'язниці, хоча DIS просить 8. Прокуратура вважає, що доказів провини Бартомеу немає, проте компанія вимагає і йому 8 років ув'язнення. Від "Барселони" прокуратура вимагає сплатити 8,4 мільйона євро.

Нагадаємо, Неймар перейшов з бразильського "Сантоса" в " Барселону" в 2013 році. Каталонський гранд заплатив за трансфер форварда 50 мільйонів євро. 

За "Барселону" Неймар зіграв 186 матчів, в яких забив 105 голів і віддав 76 результативних передач. Після чого перебрався до ПСЖ, у складі якого виступає зараз. 

Неймар: кар'єра в ПСЖ

  • Неймар є найдорожчим футболістом в історії. У 2017 році він перейшов з "Барселони" в ПСЖ за 222 мільйони євро.
  • У 2021 році Неймар продовжив контракт з ПСЖ до кінця сезону-2024/2025. За час свого перебування в клубі він зіграв менше 50% можливого ігрового часу.
  • Форвард чотири рази виграв з ПСЖ чемпіонат Франції і тричі Кубок Франції, два рази - Суперкубок Франції і один раз - Кубок французької ліги. У сезоні 2019-2020 Неймар і парижани дійшли до фіналу Ліги чемпіонів, де поступилися "Баварії".
  • У сезоні-2021/2022 футболіст провів 28 матчів за ПСЖ у всіх турнірах, в яких забив 13 голів і віддав вісім гольових передач. Сумарно за ПСЖ Неймар зіграв 144 матчі, в яких забив 100 голів і віддав 60 гольових передач.
  • У складі збірної Бразилії Неймар зіграв 119 матчів і забив 74 голи.

Вас також можуть зацікавити новини: