Стало відомо, де Шахтар планує грати домашні матчі Ліги чемпіонів

"Гірники" можуть зіграти домашні матчі наступного сезону ЛЧ на стадіоні "Легії".

Через війну, яку розв'язала РФ на території України, УЄФА не дасть дозволу донецькому "Шахтарю" проводити ігри Ліги чемпіонів у рідній країні. 

Керівництво "гірників" змушене було шукати інші варіанти для проведення домашніх поєдинків єврокубків у сезоні-2022/23. І, схоже, донеччани знайшли рішення. 

Напередодні директор "Шахтаря" Даріо Срна в інтерв'ю польським ЗМІ зізнався, що донецький клуб планує в наступному сезоні грати матчі Ліги чемпіонів у Польщі.

"Ваша країна так допомогла Україні, що у нас є план, щоб вам віддячити. Ми хочемо грати матчі Ліги чемпіонів у Польщі. Це міг бути знак подяки. Шкода, що жоден польський клуб не грає в Лізі чемпіонів. Якби ми змогли подарувати вам футбол такого рівня, то були б задоволені.

Повторюся, Польща відмінно до нас ставиться. З першого дня вторгнення. Країна прийняла понад 2 мільйони українців, у переважній більшості жінок і дітей, яким потрібна була допомога. Можемо тільки подякувати.

Де ми будемо грати? Думаю, що у Варшаві. На якому стадіоні? Поки ми розглядаємо різні варіанти", - сказав Срна. 

Тепер же стало відомо, в якому саме місті "Шахтар" планує приймати зіграти свої домашні ігри наступного сезону ЛЧ. 

"Гірники" зупинилися на варінті з Варшавою і вже ведуть переговори з місцевою "Легією". Цю інформацією підтвердив власник і президент варшавського клубу Даріуш Міодускі

"На даному етапі можу тільки підтвердити, що ми працюємо над цим питанням разом з "Шахтарем". Скоро ми будемо розуміти більше і, звичайно, повідомимо вам всі подробиці", - наводить слова Міодускі sportowefakty.wp.pl.

Поки офіційно "Шахтар" не заявляв, що гратиме ігри Ліги чемпіонів саме у Варшаві, однак, виходячи із заяв представників донецького і варшавського клубів, "гірники" проводитимуть свої домашні матчі ЛЧ саме у Польщі.

Нагадаємо, війна в Україні почалася рано вранці 24 лютого, коли РФ приступила до масштабного вторгнення. Український опір російській агресії триває вже більше двох місяців. 

Через війну чемпіонат України з футболу був завершений достроково. Турнірна таблиця УПЛ сезону 2021/22 років зафіксована станом на 24 лютого 2022 року.

Додамо, що "Шахтар" зіграє в груповому раунді Ліги чемпіонів 2022/2023. Це сталося завдяки проходу "Ліверпуля" у фінал цьогорічного турніру та відстороненню російських команд від єврокубків.

Вас також можуть зацікавити новини: