Футболісти Шахтаря / фото ФК Шахтар

У понеділок, 18 грудня, відбулося жеребкування плей-офф Ліги Європи УЄФА. У цьому раунді жереб звів "Шахтар" з французьким "Марселем". 

"Шахтар" потрапив до Ліги Європи, посівши третє місце в групі Ліги чемпіонів. "Гірники" набрали 9 очок у групі з "Барселоною", "Порту" і "Антверпеном". Підопічні Маріно Пушича двічі виграли у "Антверпена" (3:2, 1:0) і один раз обіграли "Барселону" (1:0). 

"Марсель" вийшов у плей-офф Ліги Європи, посівши друге місце в групі з "Брайтоном", "Аяксом" і АЕКом.

Відео дня

У чемпіонаті Франції "Марсель" на даний момент займає шосте місце. В активі команди 26 набраних очок. "Шахтар" пішов на зимову перерву, посівши четверте місце в турнірній таблиці УПЛ.

Донецький клуб раніше вже перетинався з "провансальцями" в Лізі Європи - в 2009 році "гірники" здолали їх в 1/4 фіналу Кубка УЄФА. "Шахтар" виграв обидві гри - з рахунком 2:0 на своєму полі і 2:1 - в гостях. 

Варто відзначити, що в тому сезоні "Шахтар" вперше в своїй історії став переможцем Кубка УЄФА. У фіналі турніру "гірники" здолали "Вердер" (2:1). 

Шахтар - Марсель: прогноз

Аналітики вважають фаворитом цього протистояння французький "Марсель". Прохід "провансальців" до наступного раунду Ліги Європи оцінюється коефіцієнтом 1,44. Вихід "Шахтаря" в 1/8 фіналу ЛЄ оцінений коефіцієнтом 2,90. 

Додамо, що перший матч "Шахтаря" проти "Марселя" відбудеться 15 лютого 2024 року. Ця гра буде номінально домашньою для "гірників". Матч-відповідь на полі "провансальців" відбудеться 22 лютого. 

Вас також можуть зацікавити новини: