"Сам собі поставив завдання": новий тренер збірної України Петраков назвав свою головну мету

Фахівець хоче повезти збірну України на чемпіонат світу.

Олександр Петраков, який був призначений виконуючим обов'язки головного тренера збірної України, назвав своє завдання біля керма "жовто-синіх".

Про це Петраков сказав в ефірі "Футбол NEWS".

"Я собі поставив завдання. Я вже давно працюю, і мені нецікаво працювати, якщо нікуди не вийти. Мені цікаві фінальні стадії чемпіонатів Європи та світу. І ми з моїми помічниками завжди туди потрапляли, тому що інакше мені нецікаво. Завдання одне - потрапити в Катар", - сказав тренер.

Читайте також"Сплю зараз погано": Петраков прокоментував призначення на посаду головного тренера збірної України (відео)

Нагадаємо, повідомлялося, що Петраков керуватиме збірною України в матчах кваліфікації ЧС-2022, що залишилися. Чи працюватиме тренер з командою наступного року - поки невідомо.

Сам Петраков поки також не знає, як довго буде керувати збірною:

"Павелко (президент УАФ, - Прим.) мені прямо сказав: це може бути три гри, п'ять матчів або 55".

Олександр Петраков: що про нього відомо

  • Олександр Петраков почав тренерську кар'єру в 1993 році. До 2010 року він працював головним тренером в ЦСКА-2, "Спартаку" (Суми) і "Вінниці", а також асистентом головного тренера в декількох клубах, включаючи київське "Динамо" (у 2001-2005 роках).
  • З 2010 року Петраков працював з юнацькими та молодіжними збірними України (від 16 до 20 років).
  • У 2019 році він привів збірну України U-20 до перемоги на чемпіонаті світу. Також в його активі вихід до півфіналу чемпіонату Європи U-19 в 2018 році.
  • Завдяки перемозі на чемпіонаті світу Петраков увійшов до числа 25 найкращих у світі тренерів збірних за версією IFFHS за підсумками 2019 року.
  • Перед тим, як очолити головну команду країни, Петраков працював зі збірною U-18.