Томас Мюллер і його дружина Ліза / фото instagram.com/esmuellert

Знаменитого футболіста мюнхенської "Баварії" і збірної Німеччини Томаса Мюллера звинуватили в жорстокому поводженні з конем на прізвисько Дейв, який живе на кінній фермі "Gut Wettlkam", що належить спортсмену і його дружині Лізі.

Організація із захисту прав тварин PETA виступила з жорсткою критикою на адресу футболіста за те, що він разом з дружиною допустив травму жеребця, що сталася при підготовці до сезону розмноження.

"Жахливо, що самозвані любителі коней примушують тварин, які перебувають під їх опікою, до неприродних статевих актів, щоб отримати від них максимальний прибуток. Травм, які кінь отримав під наглядом Лізи і Томаса Мюллер, можна було уникнути, вони були зайвими", - наводить слова представника PETA Яни Хогер SPORT1.

Відео дня

Відзначається, що ферма "Gut Wettlkam", якою керують Мюллер і його дружина Ліза, продає дозу замороженої кінської сперми за 200 євро.

Нагадаємо, що кількома днями раніше за жорстоке поводження з тваринами покарали захисника збірної Франції і лондонського "Вест Хема" Курта Зума. У мережу потрапило відео, на якому француз бив кішку, яка розбила вазу в його будинку.

Томас Мюллер: що відомо про футболіста

  • Томас Мюллер є вихованцем "Баварії" і всю свою професійну кар'єру футболіста провів у мюнхенському клубі. 
  • У складі "Баварії" Мюллер зіграв 611 матчів, в яких відзначився 224 забитими голами і 238 результативними передачами. 
  • У поточному сезоні на рахунку Мюллера 20 поєдинків, в яких він забив 7 голів і оформив 16 результативних передач.
  • Мюллер - найтитулованіший німецький футболіст в історії. Він є 10-разовим переможцем Бундесліги, 6-разовим володарем Кубка Німеччини, а також дворазовим переможцем Ліги чемпіонів у складі "Баварії". У складі збірної Німеччини Томас виграв чемпіонат світу 2014 року. 
  • До збірної Німеччини викликається з 2010 року. За національну команду зіграв 110 матчів і забив 42 голи.