Микола Шапаренко грав у всіх матчах групового етапу / фото REUTERS

Голкіпер збірної України Георгій Бущан і півзахисник Микола Шапаренко оцінили суперника "жовто-синіх" по 1/8 фіналу збірну Швеції, а також розповіли, як сприйняли новину про вихід у плей-оф Євро-2020.

"Фортуна нам посміхнулася. Дивився в компанії з Пятовим, Марлосом. По телевізору у нас показували Іспанія - Словаччина. На iPad дивилися поляків зі шведами. Напевно, хотілося, щоб на полі самі вирішили цей результат, але, на жаль, не вийшло порадувати вболівальників, їх було дуже багато. Мільйони нас підтримували в Україні, ми це відчували", - розповів Бущан в ефірі програми "Великий футбол".

Голкіпер підкреслив, що шведська збірна заслуговує на повагу:

Відео дня

"Швеція набрала 7 очок. Вважаю, в нелегкій групі. Команда гідна поваги". 

При цьому Бущан заявив, що Україна отримала другий шанс і повинна його не упустити:

"Спробуємо виправити становище, в яке ми себе, грубо сказано, але загнали. Будемо налаштовувати себе. І налаштовували себе, просто щось не виходило на поле. Ми відчували і відчуваємо підтримку. Якщо доля нам дає другий шанс - повинні спробувати ним скористатися".

Читайте такожЄвро-2020: як футболісти збірної України відреагували на вихід до плей-оф (відео)

Шапаренко розповів, що українські футболісти сильно переживали, коли спостерігали за матчами за участю Швеції та Іспанії:

"Ми побоювалися, що поляки заб'ють третій гол, вони дуже добре грали. Але Фортуна посміхнулася шведам і нам, і будемо грати в 1/8 фіналу. Сильно переживали. Не хотілося, щоб поляки порівнювали рахунок. Але вони дуже добре грали, заслужено забили. Нам пощастило".

"Вболівали за Швецію, а тепер будемо проти неї грати? Як то кажуть, це бізнес, нічого особистого. Будемо грати на перемогу", - підкреслив півзахисник, передає офіційний сайт УАФ.

Шапаренко також оцінив шведську збірну:

"Це бойова команда, яка проявляє характер, бореться на кожній ділянці. У неї індивідуально дуже сильні гравці. Тренерський штаб нам підкаже, як їм протистояти".

Збірна України на Євро-2020: результати