Руслан Малиновський проти гравця Фіорентини / фото REUTERS

У четвер, 10 лютого, в рамках 1/4 фіналу Кубка Італії з футболу "Аталанта" українського півзахисника Руслана Малиновського приймала на своєму полі "Фіорентину". Перемогу в грі святкували гості з рахунком 3:2. 

Футболістам "Фіорентини" першими вдалося відкрити рахунок у цій зустрічі і зробити це вийшло досить швидко. На 9-й хвилині матчу польський нападник Кшиштоф Пьонтек реалізував пенальті. "Аталанті" вдалося вирівняти рахунок на табло ще до перерви. На 30-й хвилині гри з передачі Фройлера забив Дзаппакоста. 

Початок другого тайму був за господарями поля. На 56-й хвилині після сольного проходу Жеремі Бога забив другий гол у ворота "Фіорентини" і "Аталанта" вийшла вперед. Однак не вдалося зберегти перевагу команді українського хавбека. На 70-й хвилині суддя матчу поставив другий пенальті у ворота "Аталанти". Виконати покарання вдруге взявся Кшиштоф Пьонтек, проте йому не вдалося переграти голкіпера господарів поля з "позначки". Однак тут же польському форварду вдався відмінний удар з меж штрафного майданчика і він зрівняв рахунок у грі.

Відео дня

На 79-й хвилині футболіст "Фіорентини" Лукас Мартінес грубо порушив правила і був вилучений з поля. "Аталанта" отримала чисельну перевагу, але як виявилося в підсумку, це не зіграло їм на руку. 

Розв'язка в цій грі вийшла досить драматичною. У самій кінцівці зустрічі гравець "фіалок" Нікола Міленкович отримав м'яч біля лінії штрафного майданчика і завдав точного удару по воротах "Аталанти". Цей гол приніс "Фіорентині" перемогу і путівку в півфінал Кубка Італії. 

"Аталанта" - "Фіорентина" - 2:3

Голи: Дзаппакоста, 30, Бога, 56 - Пьонтек, 9 (пен.), 71, Міленкович, 90+4

"Аталанта": Муссо, Паломіно (Копмейнерс, 37), Демірал, Джимсіті, Дзаппакоста, Пашаліч (Пессіна, 74), Фройлер, Малиновський (Муріель, 74), де Роон, Хатебур, Бога, 

"Фіорентина": Терраччано, Бірагі, Ігор, Мартінес, Одріосола, Малех (Міленкович, 81), Торрейра, Кастровіллі (Бонавентура, 59), Сапонара (Іконе, 75), Пьонтек, Гонсалес (Соттіл, 59)

Попередження: Де Роон, Пашалич, Ігор, Мартінес

Вилучення: Мартінес, 79 (друге попередження).

Огляд матчу:

Український півзахисник Руслан Малиновський вийшов у цьому матчі в стартовому складі "Аталанти" і провів на полі 74 хвилини. Після його замінив Муріель. Результативними діями хавбек збірної України не зміг відзначитися. 

Додамо, що в півфіналі Кубка Італії "Фіорентина" зіграє проти переможця пари "Ювентус" - "Сассуоло". 

"Аталанта": результати в сезоні

  • У чемпіонаті Італії "Аталанта" йде на п'ятій позиції в турнірній таблиці. В активі команди Малиновського 43 набраних очки. 
  • У Лізі чемпіонів "Аталанта" в групі з "Манчестер Юнайтед", "Вільярреалом" і "Янг Бойз" набрала 6 очок і посіла третє місце. У плей-офф Ліги Європи "бергамаски" зіграють проти "Олімпіакоса". Перший матч запланований на 17 лютого. 
  • Свій наступний поєдинок "Аталанта" зіграє на своєму полі проти "Ювентуса" в рамках 25-го туру Серії А. Гра відбудеться 13 лютого.