На збірні витратили більше мільярда: Павелко розповів, якими коштами покриваються витрати УАФ

Павелко запевнив, що УАФ не витрачала гроші платників податків на виплати премій.

Андрій Павелко розповів, якими коштами Українська асоціація футболу покриває витрати на збірні.

Як заявив в інтерв'ю Радіо НВ президент УАФ Андрій Павелко, за останні п'ять років організацією не було витрачено на збірні жодної гривні з державного бюджету. 

"Український футбол не має фінансування від держбюджету. За останні п'ять років на нашу збірну, яка готувалася і вийшла на Євро, було витрачено більше одного мільярда гривень, і не було витрачено жодної державної гривні", - сказав він.

Читайте такожЗнаменитий екс-гравець збірної України висловився про матч з БолгарієюПавелко додав, що всі гроші, які були витрачені на фінансування діяльності УАФ були отримані від УЄФА, ФІФА, спонсорів і партнерів. Гроші платників податків не використовувалися на виплату преміальних футболістам. 

"Так, були доходи від УЄФА, в тому числі премія за виступ. Але це не компенсувало всю суму. У нас є бюджет, який складається з надходжень від УЄФА і ФІФА, спонсорів і партнерів. Але державних грошей там немає. Можу запевнити вболівальників, що наші футболісти, коли отримують премії, не користуються грошима платників податків.

Вони, навпаки, платять дуже великі податки. З усіх премій ми заплатили податки. Нас аудують аудитори з BIG 4. Раніше це були KPMG, тепер це Ernst&Young. Ми дуже відкриті в цьому сенсі, всі наші фінансові доходи і витрати", - резюмував Павелко.

Нагадаємо, вчора, 11 листопада Національна збірна України зіграла товариський матч проти збірної Болгарії. Гра проходила в Одесі і завершилася з рахунком 1:1.

Збірна України: матчі в листопаді

  • Збірна України зіграла 11 листопада вдома товариську гру проти Болгарії.
  • 16 листопада Україна зіграє в гостях проти Боснії і Герцеговини в рамках кваліфікації до ЧС-2022.
  • Після семи поєдинків Україна посідає у своїй відбірковій групі друге місце, набравши 9 очок. Однак у головних конкурентів є матч в запасі.

Андрій Павелко: робота в УАФ

  • 3 січня 2015 року став виконуючим обов'язки голови Федерації футболу України.
  • 6 березня 2015 року Павелко був обраний президентом Української Асоціації футболу.
  • У 2017 році був переобраний на другий термін.
  • Член Виконавчого комітету УЄФА з 7 лютого 2019 року.