Микола Стеценко виступав у кількох українських клубах / колаж УНІАН, фото УНІАН, фото з особистого архіву Миколи Стеценка

Колишній півзахисник "Інгульця", "Чайки" та ще кількох футбольних клубів Микола Стеценко розповів, як опинився на фронті. В інтерв'ю виданню "Український футбол" він зізнався, що служба в ЗСУ в його плани від початку не входила.

"20 червня я приїхав до Одеси з Києва підписувати контракт із клубом "Реал Фарма". До мене просто на вулиці підійшли представники ТЦК і культурно попросили проїхати з ними до військкомату, а звідти мене вже не випустили. Я пройшов медкомісію і за два дні мене відправили в учєбку. Я не дійшов кілометр до стадіону, коли мене забрали", - згадує Стеценко.

За словами чоловіка, представники "Реал Фарми" намагалися переконати ТЦК відпустити футболіста, оскільки він "принесе більше користі, граючи у футбол". Тим паче, що раніше Стеценко не мав досвіду військової служби. Однак воєнком Малиновського РТЦК В'ячеслав Кушнеров, якого потім звільнили через звинувачення в корупції, поставив "фантастичну умову".

Відео дня

"Він сказав купити чотири пікапи, і тоді мене відпустять. Вони коштують понад 20 тисяч доларів. Така сума була непідйомною для мене і клубу. У мене був на руках контракт із "Чайкою", але це теж не допомогло, броні в клубу немає. Ось так я опинився на службі", - каже Стеценко.

Футболіст згадує, що п'ять тижнів він пробув у навчальному центрі під Києвом, звідки його потім визначили до 36-ї окремої бригади морської піхоти, але пізніше він зміг перевестися до 66-го окремого артилерійського дивізіону 406-ї бригади. Стеценко встиг повоювати під Авдіївкою, а зараз служить на Запорізькому напрямку, неподалік від Роботиного.

Інші новини про спортсменів на війні

Як писав УНІАН, на фронті загинув колишній гандболіст Сергій Чуприна. Це сталося ще в липні 2023 року в боях за Роботине, але довгий час 43-річний вінницький гандболіст вважався зниклим безвісти. Із Чуприною попрощалися 1 квітня у Вінниці.

Також ми розповідали, що російський боєць змішаних єдиноборств (ММА) Олексій Кісер заявив, що планує разом з українськими військовими боротися проти російських окупантів. Наразі спортсмен, який народився в Оренбурзі, перебуває у Сполучених Штатах Америки під статусом політичного біженця.

Вас також можуть зацікавити новини: