Євген Селезньов / фото ФК Минай

У сенсаційному поєдинку шостого туру УПЛ "Минай" та "Шахтар" сильнішого не виявили. Втім, гра запам'яталася тим, що нападник "Минаю" Євген Селезньов вийшов на поле у футболці без нашивки Української асоціації футболу з текстом "Слава Україні! Героям слава!".

Всі інші гравці грали з нашивкою, де були надруковані патріотичні гасла і таким чином дотрималися регламенту чемпіонату України.

Селезньов прокоментував це непорозуміння наступним чином:

Відео дня

"Я що, футболки сам собі шию, б***ь? Вони ж самі футболки роблять. При чому тут я? Є ж адміністратор. Можливо, забули. Чому завжди я? Мені повісили футболку, я її одягнув. Я ж не дивлюся і не знаю, що там за регламентом має бути".

"Друзі, зрозумійте мене правильно. Я - не адміністратор команди, я не стежу за футболками. Яку мені футболку дали - таку я і надів. Я не роблю сам собі футболки. Я і регламенту не знаю: що треба набивати, а що не треба. Я не розбираюсь в цьому. Мені дали футболку - я її надів", - зазначив Селезньов.

"Минай" також зробив офіційну заяву, де пообіцяв знайти винних:

"В матчі "Миная" з "Шахтарем", який відбувся в неділю, 29 серпня, і який закінчився внічию 1:1, виникло непорозуміння з футболкою форварда команди Євгена Селезньова. ФК "Минай" з усією відповідальністю заявляє, що усі маніпуляційні повідомлення у ЗМІ стосовно причетності футболіста до зникнення відповідного надпису  на футболці - беззмістовні".

"Річ у тім, що ігрову футболку Є. Селезньова через певні непередбачувані обставини довелося оперативно замінити в день гри. Виробник форми, за що висловлюємо йому подяку, надіслав нову форму, щоб футболіст зміг вийти в ній на поле у матчі з "Шахтарем".

"Проте відповідальні за екіпірування працівники клубу, на жаль, не проконтролювали наявність усіх необхідних логотипів та наліпок на формі. Відтак Євген вийшов на поле у футболці без шеврона "Слава Україні".

"Минай" готовий понести штрафні санкції щодо цієї ситуації, а всі відповідальні понесуть покарання", - сказано в заяві клубу.

Менеджер з маркетингу "Миная" Євген Донцов також пролив світло на ситуацію. Він зазначив, що шевронів з патріотичними гаслами бракує:

"Ситуація, насправді в тому, що гравці часто дарують футболки, часом адміністратори команди не в курсі, що гравці подарували форму. І часто буває, що форму для гравця дозамовляють за день чи в день гри. І таке буває. А щодо шевронів, то нажаль, їх клубам в достатній кількості ще дотепер не надали. Легко не перевіривши, навісити ще один ярлик людині. Варто часом просто перевірити інформацію перед тим, як її постити".

Минай пояснив, чому скандальний футболіст Селезньов грав у формі без напису 'Слава Україні'

Читайте також"Відійдемо на вулицю": у скандального футболіста Селезньова виник конфлікт з гравцем Динамо (відео)

Євген Селезньов: кар'єра і скандали після повернення в Україну

  • Минулого року Селезньов повернувся в УПЛ, заявивши, що його мета - побити рекорд по голах в історії чемпіонатів України, який ділять Максим Шацьких і Сергій Ребров (по 123 голи). На рахунку Селезньова 116 голів у чемпіонатах України.
  • Минулий сезон Селезньов починав у складі "Колоса", але в зимове міжсезоння зі скандалом був відрахований з клубу. Відрахування було пов'язано з порушенням режиму.
  • У складі "Колоса" Селезньов провів 12 матчів, забивши 5 голів (всі - з пенальті). У другій половині сезону форвард не грав.
  • За час перебування в Україні у Селезньова стався конфлікт з хорватським тренером "Дніпра-1" Ігорем Йовічевічем, який просив футболіста розмовляти українською. Пізніше Селезньов прокоментував цей конфлікт.
  • Також Селезньов дав в Україні інтерв'ю, в якому образив уболівальників через своє прізвисько "годувальник".
  • Влітку 2021 року нападник підписав контракт з "Минаєм".