"Ми ж мавпи": відомий футболіст знайшов дивне виправдання тому, що темношкірого воротаря не нагородили на церемонії "Золотий м'яч"

Едуар Менді претендував на нагороду найкращому воротареві, але її отримав Джанлуїджі Доннарумма.

Колишній захисник збірної Франції, "Манчестер Юнайтед" і ряду інших команд Патріс Евра прокоментував той факт, що нагорода найкращому воротареві світу за підсумками року від France Football дісталася італійцеві Джанлуїджі Доннаруммі, а не сенегальцю Едуару Менді.

Церемонія вручення нагород "Золотий м'яч-2021" пройшла 29 листопада.

Своєю думкою Евра поділився в Instagram. Очевидно, він вважає, що нагорода повинна була дістатися Менді, але списав підсумки голосування на колір шкіри сенегальця.

"А що щодо Едуара Менді? А, ну так, звичайно, він же грає в Кубку Африки, ми ж мавпи, ніхто не поважає цей турнір", - сказав Евра.

"Хай там як, це єдиний турнір, для якого футболістам доводиться залишати клуб на три тижні. Тому що в Африки завжди мало простору для маневру. Але все зміниться", - додав Евра, який народився в Сенегалі, але виступав за французьку збірну.

Читайте також"Я в шоці!": легендарний український футболіст висловився про підсумки "Золотого м яча-2021"

Доннарумма і Менді: що вони виграли в 2021 році

  • Джанлуїджі Доннарумма влітку став чемпіоном Європи зі збірною Італії. При цьому він відбив два пенальті в післяматчевій серії у фіналі.
  • Італієць був визнаний найкращим гравців Євро-2020.

  • Доннарумма також був визнаний найкращим воротарем світу в 2021 році за версією Міжнародної федерації футбольної історії та статистики (IFFHS).

  • Менді разом з "Челсі" виграв Лігу чемпіонів 2020-2021, а також Суперкубок УЄФА.

  • Сенегалець був визнаний найкращим голкіпером Ліги чемпіонів 2020-2021.

  • Кубок Африканських націй, про який згадував Евра, в попередній раз проходив у 2019 році. Менді разом зі збірною Сенегалу став срібним призером турніру.