Мірча Луческу підбив підсумки матчу з Барселоною / фото REUTERS

У середу, 20 жовтня, в рамках третього туру групового етапу Ліги чемпіонів київське "Динамо" протистояло "Барселоні". Зустріч команд проходила на стадіоні "Камп Ноу" і завершилася мінімальною перемогою каталонського клубу. Єдиний гол у матчі на рахунку захисника "блаугранас" Жерара Піке.

Після матчу своєю думкою про гру поділився головний тренер "Динамо" Мірча Луческу. Румунський фахівець висловив невдоволення грою своїх підопічних у першій половині зустрічі, а також підсумковим рахунком матчу.

"Звичайно, я незадоволений. Ні рахунком, ні першим таймом. Нам дуже довго не вдавалося подолати бар'єр страху "Барселони". Інакше ми могли б домогтися більшого. Але те, як ми грали в другому таймі, мені сподобалося.

Відео дня

Футболісти нашої команди повинні розуміти, який рівень Ліги чемпіонів, наскільки він високий. Нам треба піднятися на цей рівень. Тут набагато більше агресивності. Сила "Барселони" сьогодні була в її в агресивності при пресингу. Крім того, що футболісти цієї команди більш технічні, вони ще й більш агресивні. Сьогодні "Барселона" зробила 18 фолів. Це означає, що практично будь-яка наша спроба перейти в контратаку переривалася фолом. Наші суперники сьогодні були більш агресивними, ніж ми", - цитує Луческу офіційний сайт "Динамо".

Проте, незважаючи на поразку, Луческу виділив кілька аспектів у грі киян, які йому сподобалися. Зокрема, йшлося про другий тайм поєдинку:

"З іншого боку, мені сподобалося, як у другому таймі ми подолали бар'єр, пов'язаний з ім'ям "Барселони" - не боялися грати, виходити в контратаки. А ще ж був момент з Гармашем у штрафному майданчику "Барселони": треба подивитися цей епізод з точки зору порушення правил.

На початку гри ми мали вихід три в один, але не використовували його, прийняли неправильне рішення. На такому рівні в таких ситуаціях треба забивати. Гол завжди змінює картину гри".

Читайте такожБарселона - Динамо - 1:0: огляд матчу Ліги чемпіонів

Крім того, наставник "Динамо" Київ відповів на питання, чому українським клубам не вдається забити свій перший гол у поточному розіграші Ліги чемпіонів. 

"Тому що рівень чемпіонату України набагато нижче рівня Ліги чемпіонів. Але у нас є ще друга гра з "Барселоною". Коли граєш з такими суперниками, то розумієш, що нам ще багато треба працювати", - резюмував Луческу.

"Барселона" - "Динамо": підсумки матчу

  • "Динамо" з 1 очком опустилося на останнє місце в групі Е. "Барселона" набрала перші 3 очки і піднялася на третю позицію. "Баварія" (6 очок) і "Бенфіка" (4) свій матч 3-го туру зіграють о 22.00.
  • "Динамо" не змогло забити у всіх трьох матчах групового етапу ЛЧ.
  • "Барселона" забила свій перший гол у поточному розіграші ЛЧ.
  • "Динамо" програло "Барселоні" в п'ятій поспіль особистій зустрічі та у восьмий раз в одинадцяти матчах (при трьох перемогах).
  • У 4-му турі "Динамо" прийматиме "Барселону" в Києві. Матч пройде 2 листопада.