Еміліано Мартінес відбив три удари / фото REUTERS

Збірна Аргентини стала другим фіналістом Кубка Америки з футболу, який проходить у Бразилії.

У півфінальному матчі аргентинці в серії пенальті пройшли збірну Колумбії.

Аргентина швидко вийшла вперед - після пасу Ліонеля Мессі відзначився Лаутаро Мартінес. Колумбійці могли відігратися ще до перерви (Аргентину рятували штанга і перекладина), але зрівняли рахунок вже в другому таймі.

Відео дня

Аргентина могла вирвати перемогу в другому таймі, але Лаутаро не реалізував прекрасний момент. У воротах колумбійської збірної був тільки Вільмар Барріос, і форвард пробив прямо в нього. А незабаром ще й Мессі влучив у штангу.

В овертаймі рахунок не змінився, а в серії пенальті фантастично зіграв воротар Аргентини Еміліано Мартінес. Він відбив три удари суперників. Аргентинці реалізували три з чотирьох спроб, в тому числі не промахнувся Ліонель Мессі.

Аргентина - Колумбія - 1:1 (3:2 по пенальті)

Голи: Лаутаро Мартінес, 7 - Діас, 61

Серія пенальті: Куадрадо - 0:1, Мессі - 1:1, Санчес - 1:1 (воротар), де Пауль - 1:1 (вище воріт), Міна - 1:1 (воротар), Паредес - 2:1, Борха - 2:2, Л. Мартінес - 3:2, Кардона - 3:2 (воротар)

Аргентина: Е. Мартінес, Отаменді, Тальяфіко, Пеццела, Моліна (Монтіель, 46), де Пауль, Ло Чельсо (Паредес, 56), Родрігес, Мессі, Л. Мартінес, Гонсалес (Ді Марія, 67)

Колумбія: Оспіна, Міна, Санчес, Тесільо (Фабра, 46), Муньос, Куадрадо, Куельяр (Кардона, 46), Барріос, Діас, Сапата (Борха, 60), Борре (Чара, 46)

Відеоогляд матчу від MEGOGO.

Читайте такожКолишній футболіст Мілану вивів Бразилію до фіналу Кубка Америки (відео)

Кубок Америки-2021: що потрібно знати

  • Турнір повинен був пройти в минулому році, але через пандемію коронавірусу був перенесений на 2021 рік. Спочатку Кубок Америки повинні були спільно прийняти Аргентина і Колумбія, але через ситуацію з коронавірусом і протестів він був перенесений до Бразилії.
  • На Кубку Америки також повинні були зіграти дві запрошені команди з Азії - Катар і Австралія. Але через перенесення турніру і накладки з матчами відбору на ЧС-2022 вони відмовилися від участі.
  • У групі А виступали Аргентина, Болівія, Чилі, Уругвай і Парагвай, в групі В - Бразилія, Колумбія, Перу, Еквадор і Венесуела. За підсумками групового етапу боротьбу припинили Венесуела і Болівія.
  • У чвертьфіналах Аргентина розгромила Еквадор (3:0), Колумбія по пенальті обіграла Уругвай (0:0 і 4:2), Бразилія вибила Чилі (1:0), а збірна Перу по пенальті пройшла Парагвай (3:3 і 4:3).
  • Фінальний матч між Аргентиною і Бразилією пройде в ніч з 10 на 11 червня по Києву.