Юрген Клопп / фото REUTERS

Головний тренер "Ліверпуля" Юрген Клопп поділився думками про перенесення фіналу Ліги чемпіонів з Росії у Францію.

"Війна триває. Те, що цей матч досі відбудеться, але не у Санкт-Петербурзі, можливо, саме той правильний меседж, який повинна отримати Росія. Життя продовжується, навіть якщо ти намагаєшся його зруйнувати. Ми граємо цей фінал заради людей, також заради людей в Україні", – передає слова Клоппа журналіст Нільс Керн у Twitter.

"Ліверпуль" зіграє у фіналі Ліги чемпіонів проти мадридського "Реала". Зустріч відбудеться 28 травня о 22:00 за київським часом на арені "Стад де Франс" у Парижі.

Відео дня

Після широкомасштабного вторгнення Росії в Україну УЄФА забрав право на проведення фіналу у Санкт-Петербурга.

Як повідомляв УНІАН, букмекери зробили прогноз на вирішальний матч головного клубного турніру Європи.

Ліверпуль - Реал: перед матчем

  • "Реал" найчастіше в історії виходив у фінал ЛЧ – 16 разів: 13 перемог та 3 поразки (остання від "Ліверпуля" у 1981 році).

  • У "Ліверпуля" 9 фіналів: 6 перемог та 3 поразки (остання від "Реала" у 2018 році).

  • "Ліверпуль" цього сезону проведе всі матчі з можливих (63): виграли фінал Кубка Ліги, виграли фінал Кубка Англії та зіграють у фіналі ЛЧ. Це вдруге в історії клубу, коли вони грають усі поєдинки сезону. Перший був у сезоні 2000/01 – виграли Кубок Англії, Кубок Ліги та Кубок УЄФА.

  • Усього "Реал" та "Ліверпуль" грали між собою сім разів. Перші три матчі (1981-го і два 2009-го) виграв "Лівер", а останні чотири (2014-2021) - "Реал".

  • Клопп та Анчелотті зустрічалися десять разів: чотири перемоги Анчелотті, три у Клоппа та три нічиїх.