Епізод з переможним взяттям воріт / фото REUTERS

Збірна Бельгії стала черговим чвертьфіналістом Євро-2020, обігравши в 1/8 фіналу команду Португалії. Матч пройшов в Севільї.

В першому таймі обидва суперники грали обережно. Втім, ефективнішими виявилися бельгійці. Вони змогли забити гол у роздягальню. Тома Меньє відкотив пас на Торгана Азара, а тому вдалося забити шикарний гол у дальній кут воріт. Зауважимо, що брат Торгана, Еден Азар, був капітаном та провів чудову гру.

На початку другої половини зустрічі лідер Бельгії Кевін де Брюйне зазнав травми та не зміг продовжити матч. Португалії треба віддати належне, адже у другому таймі вони послідовно тиснули на суперника і створювали хороші гольові нагоди, зокрема на 82-й хвилині влучили у стійку воріт. Втім, навіть без де Брюйне Бельгія утримала перевагу і святкувала тріумф. Чинні чемпіони Європи Португалія склали повноваження. Кріштіану Роналду і компанія вибувають з турніру.

Відео дня

Бельгія - Португалія - 1:0

Гол: Т.Азар, 42

Бельгія: Куртуа, Вермален, Вертонген, Алдервейрелд, Т.Азар (Дендонкер, 90+5), Вітсель, Тілеманс, Меньє, Е.Азар (Феррейра-Карраско, 87), Лукаку, де Брюйне (Мертенс, 48)

Португалія: Патрісіу, Геррейро, Пепе, Р. Діаш, Далот, Саншеш (С.Олівейра, 78), Пальїнья (Данілу, 78), Моутінью (Феліш, 55), Жота (А.Сілва, 70), Роналду, Б. Сілва (Б.Фернандеш, 55)

Відео огляд всієї гри.

Відео огляд першого тайму.

Бельгія - Португалія: підсумки матчу

  • Найкращим гравцем поєдинку за версією WhoScored визнаний автор переможного м'яча Торган Азар (оцінка - 8,2).
  • У чвертьфіналі Бельгія зустрінеться з Італією.
  • Португалія завдала 23 удари за гру і жодного точного. Це найбільша кількість на цьому чемпіонаті Європи.
  • Торган Азар забив у другому поспіль матчі Євро-2020. На чемпіонатах Європи за всю історію жоден бельгієць не забивав у двох поєдинках поспіль.