Гравці Манчестер Сіті / фото REUTERS

13 квітня відбувся матч-відповідь 1/4 фіналу Ліги чемпіонів УЄФА, в якому мадридський "Атлетіко" протистояв "Манчестер Сіті". Гра проходила на стадіоні "Ванда Метрополітано" і завершилася внічию 0:0.

Незважаючи на те, що гра завершилася без забитих голів, цей матч не можна назвати нудним. Було дуже багато безкомпромісної боротьби, багато гольових моментів. Цей матч тримав глядачів у напрузі протягом усіх 90 з гаком хвилин, інтрига зберігалася до останньої секунди. 

"Атлетіко" - "Манчестер Сіті" - 0:0

Відео дня

"Атлетіко": Облак, Лоді (Корреа, 70), Савіч, Феліпе, Мандава, Кондогбія, Коке (де Пауль, 69), Лемар (Суарес, 82), Льоренте, Жоау Фелікс (Кунья, 82), Грізманн (Феррейра-Карраско, 69)

"Манчестер Сіті": Едерсон, Уокер (Аке, 74), Стоунс, Ляпорт, Жоау Канселу, Гюндоган, Ернандес, Де Брюйне (Стерлінг, 65), Бернарду Сілва (Фернандінью, 79), Марез, Фоден

Попередження: Феліпе, 24, Льоренте, 80, Савіч, 90+1 – Ернандес, 85, Аке, 90+1, Марез, 90+4, Фоден, 90+6, Жоау Канселу, 90+7.

Вилучення: Феліпе, 90+1 (друга ж. к)

Огляд матчу: 

У підсумку переможцем з двоматчевого протистояння вийшла команда українця Олександра Зінченка. Завдяки перемозі в першій грі з рахунком 1:0 саме "Манчестер Сіті" вийшов у півфінал Ліги чемпіонів. 

Додамо, що наприкінці матчу команди влаштували бійку на полі. Феліпе Монтейро у метушні на фланзі вдарив Філа Фодена, хоча той лежав на газоні. Футболісти відразу влаштували зіткнення, причому одним з першим заступатися за Філа пішов українець Олександр Зінченко, який перебував на лаві запасних. Арбітру Даніелю Зіберту довелося роздати порцію жовтих карток - для Феліпе вона стала другою. 

Вже після фінального свистка команди влаштували ще одну масову штовханину, але вже в підтрибунному приміщенні. 

Найбільш активними були Стефан Савіч і Джек Гріліш. Співробітники УЄФА, побачивши те, що відбувається, були змушені попросити поліцію втрутитися, щоб штовханина не переросла в побоїще.

Захисник "Манчестер Сіті" Емерік Лапорт висловився про сутичку з футболістами "Атлетіко" в підтрибунному приміщенні.

"Це правда, що завжди неприємно бачити гру, яка закінчується сутичкою. Зрештою, ви створюєте багато шуму через дуже маленьку річ. Ця гра завдала супернику більше шкоди, ніж нам", - наводить слова Лапорта Marca.

Ліга чемпіонів 2021-2022: головне

  • Груповий етап Ліги чемпіонів тривав з 14 вересня по 8 грудня. У плей-офф турніру вийшли по дві кращі команди з кожної групи.
  • "Шахтар" і "Динамо" у своїх групах достроково стали останніми.
  • "Челсі" - чинний володар трофею.
  • Півфінали відбудуться 26-27 квітня і 3-4 травня. Фінал буде зіграний 28 травня в Парижі.
  • Спочатку фінал ЛЧ повинен був прийняти Санк-Петербург, але через військову агресію РФ УЄФА позбавив Росію права прийняти фінал турніру. Крім того всі російські клуби і збірна були відсторонені від ігор під егідою ФІФА та УЄФА.