Уже цієї неділі, 4 червня, на телеканалі УНІАН відбудеться трансляція фінального, 30-го поєдинку в межах Чемпіонату України з футболу між командам "Рух" – "Олександрія". Початок матчу о 15:00. Паралельно, о 15:00, на телеканалі 2+2 транслюватиметься матч "Дніпро-1" – "Кривбас", що пройде в Ужгороді.

Нагадаємо, що за результатами попереднього, 29-го туру УПЛ, достроково було визначено чемпіона України з футболу сезону 2022/23. Ним став донецький "Шахтар", здобувши перемогу у матчі проти ФК "Дніпро-1" з рахунком 3:0. До того ж, команда переможців виборола право на участь вже у наступному сезоні Ліги чемпіонів.

До слова, саме в 30-му турі Чемпіонату визначиться, хто ж стане срібним чемпіоном УПЛ та отримає путівку до кваліфікації Ліги чемпіонів. Зокрема, у матчі з "Олександрією" львівʼянам вкрай потрібна перемога, оскільки за результатами матчу буде вирішено, чи гратимуть вони в стиках за право лишитися у Вищій лізі.

Відео дня

Наразі, окрім "Шахтаря", в ТОП-5 лідерів турнірної таблички входять команди: "Дніпро-1", "Зоря", "Динамо" та "Олександрія", займаючи відповідні до переліку місця.

Окрім безкоштовної трансляції на ТБ, глядачі можуть долучитися до перегляду у вільному доступі на платформі кіно і телебачення Київстар ТБ, що є партнерським проєктом Київстар та 1+1 media. Також трансляція матчу відбуватиметься на спортивних Digital-майданчиках медіагрупи – FootballHub та "ПРОФУТБОЛ Digital".

Через повномасштабне вторгнення росії в Україну, у цілях безпеки усі матчі відбуваються без глядачів і з дотриманням обов'язкових правил безпеки. У разі повітряної тривоги команди прямуватимуть до найближчого укриття.

Крім цього, у межах 15-го сезону УПЛ тривав важливий збір для проєкту 1+1 media та Фонду "Повернись живим" "Ліга Аеророзвідки". Так, спільними зусиллями станом на 1 червня вдалося зібрати 15 000 000 грн благодійних донатів на закупівлю мобільних пунктів управління БпЛА. Таким чином, команда зможе придбати пʼять спеціально обладнаних автівок, які є вкрай важливими для українських розвідників. 

Зазначаємо, що попередньо організатори ставили собі за мету акумулювати 10 000 000 грн, проте, завдячуючи активності всіх небайдужих, вдалося зібрати набагато більше коштів та закрити збір раніше заявленої дати. Адже заохочували доєднатися до проєкту саме в межах футбольних трансляцій 15-го сезону УПЛ, фінал якого — 4 червня. 

Додатково спортивні редакції медіагрупи — "ПРОФУТБОЛ Digital" та FootballHub — у соціальних мережах запустили розіграш календарів "Повернись живим" з підписами футболістів ФК "Динамо" Київ. Згідно плану, організатори розіграшу повинні оголосити переможців наприкінці футбольного сезону, проте отримані кошти будуть передані вже на інший проєкт, до якого дотичні і "Повернись живим", і 1+1 media — кампанію "Нам тут жити". Її мета — зібрати 175 мільйонів гривень на забезпечення транспортом і всім необхідним для розмінування обладнанням та майном 146 інженерно-саперних груп у складі Сил підтримки ЗСУ. Ініціатори проєкту — Київстар та фонд "Повернись живим", партнером ініціативи стала група 1+1 media. У межах збору можна оформити підписку на щомісячний донат або зробити індивідуальний внесок на сайті ініціативи.